Doft och smak

Matjesills pannacotta

| Inga kommentarer

Matjesills pannacotta

En otroligt billig och god, nice starter/förätt om ni så vill. Eller som ett tillbehör på ett smargasbord bland en massa andra smårätter. Ahh detta är sommar för mig! Ja jordgubbar &  gräddmjölk, rökt sik och äggröra, surströmming  ja ni fattar. Testa denna om ni gillar matjesill! Ni kommer gilla den…de är jag ganska säker på! Till just denna pannacotta använde jag mig av Lindahls Ryska yoghurt (vad annars!!) En toppen yoghurt!

Receptet kommer från Laga Lätt 2008, nummer 6

Blir ca 6 små portionsglas

1 burk matjesill file ca 200 gram + 1 msk spad

2 gelatinblad

1 dl vispgrädde

1 dl Turkisk yoghurt

3 msk finhackad gul lök

2 msk hackad dill + till garnering

Gärna lime eller svartpeppar

Delikatesskapris om man vill till garnering

Häll och och hacka sillen fint. Spara 1 msk av matjesills spadet.

Lägg gelatiet i kallt vatten tills det mjuknat ca 5 minuter. Krama ur och smält i en kastrull (vakta noga)

Häll på grädde i en tunn ståle under omrörning tillsätt yoghurt, sillspad, lök, dill och sill bitar. Smaka av med salt och peppar.

Låt stelna i kylen minst 2-3 timmar. Garnera med kapris & dillvippa vid servering.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.