Doft och smak

Dirty bird rub

| 5 kommentarer

Dirty bird rub

En rub som jag gjort om och om igen i sommar, perfekt att gnida in kyckling med! Passar utmärkt när man ska göra en sk beerbutt chicken!

Du behöver detta till en sats:

1 msk farinsocker
1 1/2 msk socker
1 1/2 tsk vitlökspulver
1 1/2 tsk salt
rejält med hela pepparkorn, själv kör 5 pepparsorter
3/4 tsk rökt paprika pulver! Inte vanligt paprikapulver!
1/2 tsk senapspulver
1/4 tsk kajennpeppar
1/4 tsk torkad salvia

Mal ihop allt i en mortel. Förvara sedan i lufttät burk. Håller nog ett tag.

5 kommentarer

  1. Läckert. Då ska jag ta mig i kragen och leta upp det rökta paprikapulvret. =)

  2. Pingback: Beer can chicken | Doft och smak

  3. Pingback: The Original Adams Rib Rubb | Doft och smak

  4. Absolut godaste ruben och lika god att bara lägga på vanliga kycklingfileer och in i ugnen 🙂

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.