Doft och smak

Indisk paneer

| Inga kommentarer

Palak Paneer översatt till Svenska av mig från Kevins matblogg Closet Cooking


En av mina Indiska favoriträtter, Palak Paneer. Hittade Kevins blogg & han skrev att de va superenkelt att göra hemma. Så de gjorde jag ju givetvis! Faktiskt super-enkelt, men de tar lite tid att göra…sen kommer bekymret. Vad ska man ha för sås att lägga dem i!? Se  inlägget ovan!

Paneer

Ingredienser:

1 liter fet mjölk
1/2 citron (bara juicen från den)

1. Koka upp mjölken i en stor kastrull
2. Tillsätt citronjuicen och rör tills dess att mjölken ystat sig.
3. Sila ostmassan genom silduk eller i en burk med små hål i botten.
4. Lägg en tyngd ovanpå och försök forma massa till en ”tegelsten”
5. Låt stå så i flera timmar
6. Skär i kuber och förstek dem lite lätt innan du lägger ner dem i din gryta.

Du kokar upp en liter grön mjölk, den feta sorten, sen blandar du i så mycket citronjuice så att mjölken ystar sig. Efter att mjölken ”korvat” ihop sig så slår du bort all vätska & lägger ostmassan i en burk som du borrat små små hål i botten på eller så lägger du ostmassan i en tygsil och låt den sedan få en tyngd ovanpå sig och låt stå så några timmar.
Efter några timmar så har du ett block med hemmagjord Palak Paneer!

Eftersom du inte la till något mer än citronjuice till mjölken så är den ganska smaklös. Det är helt normalt! Paneer tar åt sig smak från grytan du sedan tillsätter den till.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.