Doft och smak

Navajo fry breads

| 2 kommentarer

Testa och gör detta recept om du är less på den vanliga Fredags tacos:en!
Som ni säkert redan listat ut kommer detta recept från USA. De finns massor av frybreads recept ute på internet. Detta är bara ett av många, en del äts med söta tillbehör,
men jag valde att göra Navajo tacos. Mat som är vanligt att hitta på country fairs/mässor over there.

Du behöver följande till fyra bröd:

1 cup = 2,36 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk torkad mjölk
1/2 cup = 1,2 dl vatten

I en bunke blandar du alla torra ingredienser och blandar om dem, sen slår du på vattnet, rör tills dess att de bildas en klump i mitten. Du vill bearbeta degen, men inte knåda ihjäl den. Dela degen i fyra bitar och dra, tryck ut den försiktigt med mjölade händer. Inte för tjock inte för tunn. Första försöket blev skorpor för mig! Andra gången…Ja jag gjorde om dem! Då blev de perfa! Fritera bröden ett & ett, i rapsolja, tänk på brandrisken och ha något att kväva elden med om olyckan skulle va framme! Använd grytlock! INTE vatten! Låt bröden rinna av på hushållspapper, de kan sedan varmhållas i ugn…serveras varma!

Här kommer ingredienserna jag valde att ha på mina frybreads!

finhackad tomat
gul lök
Nopalitos = cactus!
paprika
inlagd chili
riven cheddarost
creme fraiche eller gräddfil
finhackad gurka
strimlad isbergssallad
stekt köttfärs kryddad med bara salt och svartpeppar

Bild ovan är ett självporträtt, jag som fixar de sista på tallriken.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.