Doft och smak

Stekta pilgrimsmusslor med baconkjol, vit sparris och liten sallad

| 6 kommentarer

Pilgrimsmusslor så gott, så fräscht. Känns nyttigt! Tag sedan bacon, där försvann väl nyttigheten men ack så salt och gott!

Så här gör du

Börja med att göra din lilla salsa

del av en gul paprika
del av en röd paprika
2 schalottenlökar eller en halv gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
salt och peppar
1 msk hackad gräslök

Fräs ihop och smaka av med juice från 1/4 citron. Ställ åt sidan.

Koka vitsparris med lite socker och en citronskiva. Kyl ned! 2 tinade pilgrimsmusslor lindas in i bacon eller pancetta, fäst med tandpetare. Stek runt om på sidorna så bacon/panchetta får lite färg, sen steker du toppen och botten max 30 sekunder på varje sida. Tag ur pannan och låt vila en liten stund. De är nu du ska dra ur tandpetarn! Big NO NO att servera med den kvar i!

Arrangera varje tallrik/assiett med 2 stycken vita sparrisar, toppa med den läckra ”salsan” placera sedan en pilgrimsmusslan brevid och toppa med lite blandad sallad, gärna ruccola och någon annan sallad. Servera genast!

6 kommentarer

  1. Pingback: Stekta pilgrimsmusslor med baconkjol, vit sparris och liten sallad

Lämna ett svar till Adam@Winendine.se Avbryt svar

Obligatoriska fält är märkta *.