Doft och smak

Cajunfriterade chicken drumsticks

| 6 kommentarer

Yankee dodelido! Nu va de dags igen! Denna gång blev de deepfried chickendrumsticks från deep down in the bayou of New Orleans. Verkligen ett lätt sätt att tillaga din kyckling på. Knaprigt yttre och saftigt inre! Riktigt bra de här!

Blanda ihop:

2 tsk salt
1/4 tsk Vitpepper
2 tsk Svartpeppar
1/2 tsk Cayennepeppar
1/2 tsk vitlökspulver
5 droppar Hot Louisiana hot sauce

Jobba in kryddblandning i dina kycklingbitar och täck skålen med gladpack, låt marinera några timmar eller över natten.

Häll sedan upp gräddmjölk i en skål och låt dina kycklingdetaljer bada rejält i gräddmjölken fast nu tror jag de menades gräddfil, nåväl låt rinna av och sedan doppar du dem i vetemjöl. Se till att mjölet täcker runt om.

Eftersom jag har en fritös så använde jag den såklart! 170 grader och friterade 2 kycklingklubb0r åt gången. I recepten står de fritera 4 minuter på varje sida, så jag körde 8 minuter och ruska om i korgen då och då. Tag upp ur fritösen och låt rinna av på hushållspapper samt svalna av innan du hugger in!

Krispigt yttre och saftig kött innanför! Lyckad middag! Men nästa gång gör jag nog en egen majonnäsbaserad sås.

Fick i somras en flaska med chickenwing sauce från Stubbs. Å yes! Nu använder jag den! Men den va horribel! Första sås som jag smakat från Stubbs som smakade yuck! Innehåller Habanero, så den har ju smak i sig. Men jag tycker den var för vinäger stark, smakade en annan wing sauce och den va likadan, så jag misstänkter att de skall smaka så! Starkt av vinäger! Inget för mig!

 

 

 

6 kommentarer

  1. Wingsås är alltid vinägerbaserad, i princip. Det ”ska vara så”. Blir oftast för mycket för min del också.

    För övrigt misstänker jag att det i receptet står ”buttermilk”, dvs filmjölk?

    • Wingsås kommer jag aldrig mer käka! Å du har rätt ang filmjölken. Hade med fil fått mer krispig panering på. Så de kommer jag använda nästa gång. Men de blev väldigt bra denna gång oxå!

  2. Buttermilk är inte gräddfil. Gräddfil heter sourcreme.

  3. Kan tänka mig att det är samma som engelskans double creme, helt vanlig grädde alltså 40 % ig

  4. Buttermilk är ”kärnmjölk”, men tyvärr så går det inte att få tag på eftersom mejerierna här anser att vi inte skall dricka eller kunna använda det.

    Buttermilk luktar och smakar som långfil men med konsistensen av mjölk

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.