Doft och smak

Pizzabullar

| 5 kommentarer

Blev så sjukt sugen! År & dag sedan jag gjorde pizzabullar hemma. Är hemma sjuk och orkar inte stå å grejja alltför mycket i köket. Så ikväll får dessa skapelser helt enkelt duga som middag. Äter nog en tri fyra stycken skulle jag tro!

Du behöver följande: 

50 g jäst
50 g smör
1 msk flytande honung
4 dl mjölk
1 tsk salt
10 dl vetemjöl

Tillagning

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till fingervarmt (37 grader). Häll vätskan över jästen och rör tills den löst sig.
Blanda i honung och salt. Tillsätt mjöl och arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Sätt ugnen på 225 °

Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar i A3-storlek.
Bred på ett tunt lager pizzasås eller tomatketchup. Fördela skinkan och osten över pizzan. Strö på torkad oregano och timjan. Jupp jag är galen i timjan. Strössla även över
champinjoner, hackad paprika, lite flingsalt och olivolja av god kvalite å lite chiliflakes för hetta.

Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje.Placera varje bit på en plåt klädd med bakplåtspapper. Gillar inte pappersformar, gillar inte att pappret fastnar!
Pensla med ägg och strö över lite torkad oregano å mer timjan.Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Ser nu när jag skriver recepet, i min feber glömde jag pensla med ägg, därav mina blev lite ljusa!  Låt svalna lite innan servering, går bra att frysa och sen tina försiktigt i ugnen alt värma i micron! Å du använd en bra god ”pizzaost”!

5 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.