Doft och smak

Laxtacos

| 3 kommentarer

Okej jag gick inte all in idag och gjorde egna tortillas. Förlåt TexMex kungen Jonas Cramby! Jag blev ensam till middagen, så jag körde på de stela bröden som man skrämmer upp i ugnen, de fick duga! Hade tänkt baka vetetortillas…de gör jag nästa gång! Kommer bli grymt och jag inväntar att köpa mig en egen tortillapress! De kommer bli en sjukt nice matlagar sommar med mycket grill och Murikka cooking!

Men hej laxtacos att du kunde smaka så här jävla bra! Sjukt gott! Skippa er vanliga tråkiga Fredagstacos! Kör på fisk nästa gång! Så mycket godare!

Inlagd rödlök

Skiva en eller 2 rödlökar tunt
koka upp 1 dl vitvinsvinäger
lite salt
halv dl socker
vatten

När de kokat upp och sockret och saltet löst sig, lägg i löken och låt koka i en halv minut! Dra av från värmen. Svalna och lägg på burk. Ställ i kylen, minst 6 timmar!
Löken blir gulligt rosa och svingo!

Kryddan till laxen

1 tsk spiskummin
2 tsk rökt paprikapulver, försök inte fuska! Har du inget iväg och köp!
salt
nymalen svartpeppar

Chipotlemajonnäs

1 dl majonnäs, gör er egen. De blir så mycket godare
1 dl Turkisk yoghurt, om du har de hemma. Jag tog lite fil!
2 tsk chipotlepaste, du hittar den i tacohyllan på din affär
Zest från en lime + lite av limejuicen.

Smaka er fram!

Avacadosalsa

2 fina avacados, delade och skurna i bitar
2 tomater, skurna i tärningar
1 rödlök, hackad fint
en liten bit gurka, skuren i kuber
saften från en halv lime
2 msk olivolja
1 halv kruka koriander, brutalt riven, eller grovt hackad!
salt
svartpeppar

Smaka av!

Thats it!

Körschema!

Lägg in rödlöken, jag lovar ni vill ha den som topping!

Gör iordning dressingen, låt stå i kylen och dra!

Skär er lax, i rätt stora bitar, ställ i kyl

Gör iordning er salsa

Ända hit går de att preppa!

Kör på kryddan på laxen och låt marinera en stund. 20 minuter räckte bra tycker jag. Värm upp en stekpanna och stek laxen hastigt, bara trevligt om den har en lite rå kärna!

 

Servera på en gång med salsan, chipotlemajonnäsen, laxen och er valda tortilla, funkar säkert kanonbra med wraps! Glöm för guss skulle inte att toppa med er inlagda rödlök! Njut som bara den! Sen kommer ett råd till! Köp hem en flaska Scotch Bonnet Chili Sauce från CasaPermanto…sjukt god att toppa med, trevlig fruktig hetta, pricken över i et!

Gotta eat em all!

 

 

 

 

 

3 kommentarer

  1. Pingback: Laxtacos | Doft och smak

Lämna ett svar till Linda Avbryt svar

Obligatoriska fält är märkta *.