Doft och smak

Kamouflerad falukorv

| 2 kommentarer

Här kommer de ett recept på falukorv! De här är mat som jag väldigt sällan käkar. Ingen BIG fan av falukorv, men just den här korven känns lite roligare än den vanliga falukorvsringen du kör in i ugn. Vad sägs om senap, inget konstigt med de! Men sen kommer vitlök in och den goda krydda herbes de provance och oliver in i bilden tillsammans med tomater, squash och aubergine! Receptet kommer från Melker Andersson. Hoppas han tycker de är okej att jag kör de på min blogg! Men receptet är hans!

Falukorv Provençale ala Melker

600 gram falukorv, en ring
0,5 st aubergine
0,5 squash grön
0,5 squash, gul
2 st tomater
0,5 dl senap
4 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk herbes de provance, Knorr har en god tycker jag!
1 dl riven parmesanost
1 dl riven cheddarost

Till servering:

Potatismos och blandade oliver 

Så här går du tillväga:

Sätt ugnen på 225 grader.

Skiva falukorven nästan hela vägen ner. Skala auberginen och skiva den tunt. Skiva zucchini och tomater tunt.

Bred senap och lägg grönsaksskivorna mellan var och en av korvskivorna.

Pressa ner vitlöken i olivoljan i en skål och blanda. Stryk blandningen över korven. Krydda med den provensalska kryddblandningen.

Stek korven i ugn 20 minuter. Fördela osten över korven efter halva tiden. Servera med potatismos och oliver.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.