Doft och smak

Frittad Snickers med sirap & glasskula

| 1 kommentar

Kikade i senaste nummret av Elle Mat & Vin Mars – April nummer 2 och hittade ett recept på friterad Snickers! Måste ju testas! Receptmakarn hade sett Nigella Lawson göra något liknande på tv. Just detta recept kommer ifrån Denise Rudberg ur boken Mingel & festmat.

Snickers Extravaganza

ca 15 små bitar små eller 4  stora Snickers bitar
grillspett, de av trä
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker
2 krm salt
2 1/2 dl standardmjölk
1 ägg
rapsolja att fritera i

till servering, glass, florsocker och sirap!

Om du köpt hela Snickers, sk bars, dela upp dem i mindre bitar. Stick in träpinnarna och frys dem innan tillagning, jag frös mina dagen innan!

Blanda ihop alla torra ingredienser och vispa sedan ned ägg och mjölk. Vispa tills du har en helt slät frityrsmet! Hetta upp oljan till 180 grader, använd gärna fritös…men va beredd på att de kommer läcka ut av Snickerschokladen i den när du friterar! Doppa varje fryst Snickers i frityrsmet och fritera dem i ca 2 – 3 minuter. Servera genast!

Genast säger jag som skulle hinna fotografera oxå. För mina blev lite soggy! Pudra över lite florsocker på dem, ringla även över lite sirap och servera med vaniljglasskula.

Sött, sliskigt och men ändå gott! De här är efterätten för den med rejäla sugar cravings. Men personligen så tycker jag friterad banan och glass är godare!

En kommentar

  1. Pingback: Days & Weekends: 7 a week # 11 | Living by H

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.