Doft och smak

Vit chokladpudding & rabarbersoppa

| Inga kommentarer

Lägg rabarber på rabarbern! För visst tar ni rätt på er rabarber!?! Här kommer en trevlig och mycket lätt att göra efterätt!

Chokladpuddingen är  riktigt mäktig &  krämig. Rabarbersoppan får en bra syra iom att du pytsar i vitt vin i soppan och sen får den en mycket vacker färg. Jag förstärkte rosa färgen med lite rödbeta som jag kokt just innan. Räcker med bara några droppar ifrån rödbetan för att soppan ska få en ännu vackrare färg!  Servera gärna med Langues-de-chat eller på vanlig köks svenska,  katt-tungor, tunna småkakor.
IMGP6108ny

Det här behöver du till 4 stycken mäktiga portioner

2 dl socker
1 kanelstång
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1 kg rabarber, skalade och skivade

Koka upp socker, kanelstång, vin och vatten. Ta av från värme när sockret löst sig, lägg i rabarberskivorna, sätt på lock och låt svalna i sin lag. Sila rabarbersoppan och ställ kallt.

200 g vit choklad
2 dl grädde, vispad
2 blad gelatin

Blötlägg gelatinet.

Smält chokladen och vänd i den vispade grädden.

Smält gelatinet och blanda i under omrörning. Gjut puddingen i botten av skålar och ställ kallt i kylskåpet.

Vid servering, toppa chokladpuddingen med soppan och servera med Langues-de-chat (kattungor) eller ett frasig rullrån.

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.