Doft och smak

Birgitta Rasmussons mazariner fast med min äppletwist!

| 1 kommentar

Googlade runt nätet och letade efter recept på mazariner med äpple, i vad kan de heta för något! Letade några timmar på nätet tror jag till jag gav upp. Hur svårt ska de va? De heter ju äpplemazarin kort å gott! Ska tillägga att jag letade efter receptet klockan 04:00 på morgonen å jag va rätt pömsig! Hittade iallafall kakgumman Birgitta Rasmussons mazariner, hey hon är ju kanexpert så hennes recept körde jag på, jag drog vid provning ner receptet på mitt eller ja till hälften om ni så vill. Det funkade galant! Bara att nu är de redan slut! Baka full sats! De blir jättegoda och de är lätta att baka!

Mördeg

3 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

100 g smör

2,5 msk socker

0,5 ägg

IMGP3864

Fyllning


150 g mandelmassa

50 g smör

2,5 ägg

4 msk vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

0,5 dl hallon, väl avrunna

Garnering

2 dl florsocker

lite vatten

Smörj ovala mazarinformar av metall eller aluminiumfolieformar väl. Jag smorde mina med klarifierat gott smör!

Arbeta samman ingredienserna till degen med maskin eller på arbetsbänken. Lägg degen inlindad i plastfolie i kylen någon timma. Lätt deg att jobba ihop, bunke funkar toppen!

Under tiden gör du fyllningen. Riv ner mandelmassan i en skål.

Tillsätt rumstempererat smör och rör smidigt. Blanda i äggen, ett i taget under omrörning.

Vänd i mjölet blandat med bakpulvret och rör till sist ner hallonen. Uteslut dessa om du vill baka som jag gjorde!!!

IMGP3905

Kavla ut degen och klä formarna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader, ca 15 min.

Låt dem svalna helt i formarna innan de stjälps upp. Låt dem kallna på galler. Gör glasyren och bred den över mandelfyllningen dvs om du vill ha de vanliga!

Jag gick steget längre och förvandlade hennes mazariner till något lite lyxigare! Vad sägs om mazariner med Brännlands iscider! De är lyx!

IMGP3870

Tippa upp lite Brännlands iscider i en skål och bada några äppelskivor i. Tryck sedan försiktigt ned äpplena i mandelmassan och strö socker och kanel på.
Grädda sedan som vanligt! Servera som de är eller med lite god vaniljsås eller glass.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.