Doft och smak

Började med en bit gravlax som slutade som en tartar, som dagen efter slutade som en liten röra!

| Inga kommentarer

Hade gäster på middag igår och vi käkade lax x 3 Här kommer ett recept på en av förätterna. De blev gravlaxtartar , jag hade ju tänkt servera laxtartar, å den görs ju i vanliga fall på rå lax, men jag fegade ur lite, så jag körde med gravad lax. Finhacka laxen, blanda med dill, citronsaft & lite finhackad röd chili, vitpeppar och en gnutta socker. Smaka av! Du behöver inget salt i denna version eftersom som laxen jag använde va gravad.

De blev gott, men tartaren höll inte ihop så fint, så dagen efter förvandlade jag den till en röra och det är röran ni ser på bilden nedan.

Gravad laxtartar

Finhackad gravad lax
dill
citron
lite hackad röd chili, tag inte för mycket!
vitpeppar
lite socker
Vill du göra röran, tillsätt majonnäs.

Blanda alltsammans, du behöver inget salt eftersom laxen är gravad. Servera gärna på smörstekt toast och drick något gott bubbel till. Cider eller vin välj själv!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.