Doft och smak

Skaldjurs Gateau

| 7 kommentarer

Visste att de här skulle bli en sk fem etta! Vilka smaker! Definitivt värt allt pill! Riktigt lyxig å rätt expensive att göra den passar utmärk på tex Nyårs festen! Ser den inte läcker ut!? Så säg!

6 port.

12 skivor formfranska
1dl creme fraiche
2dl majonnäs
100g philadelphiaost
100g skalade räkor
100g kräftstjärtar
50g crab fish
3msk purjolök
1msk finhackad gräslök
1msk finhackad dill
1tsk aromat
1krm salt
½ krm vitpeppar
1msk citronsaft

Till garnering:

 

100 gram strimlad rökt lax
30 gram skalade räkor
30 gram kräftstjärtar
30 gram laxrom
citronklyftor
edamerost
paprikapulver
färsk dill

Mixa skaldjuren med créme fraiche, majonäs, philadelphia och pujolöken, blanda i dill, citronsaft och kryddorna. Stansa ut ca: 8cm rundlar av formfranskan och lägg en rejäl klick av röran på brödet och varva med ett nytt bröd. Bre majonäs runt om och ovanpå, hyvla sedan osten i långa strimlor och doppa ena kanten i paprikapulver. Vira den runt bakelsen med den doppade sidan uppåt, garnera sedan toppen med laxen, räkorna, kräftstjärtar, citron och dill.

Receptet kommer från Världens bästa matblogg

7 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.