Doft och smak

Lakritsbutiken på Folkungagatan 112

| 3 kommentarer

Har ju som en del av er vet besökt stora staden Stockholm. Å vissa av er har kanske läst mitt långa inlägg? Å här kommer ett till inlägg från Stockholmstrippen. Är ju lite av en expert att nosa upp och leta reda på butiker, intressanta sånna!

Hållplatsens tidning och tobakshandel – Lakritsbutiken!

Butiken ligger belägen på sköna Söder. I ♥ Söder! Använder Twitter rätt mycket och hade via Twitter fått reda på Lakritsbutiken via ägaren, kändes ju givet att jag skulle dit!

Dock inte så lätt att hitta till butiken, fick koppla på Google i teleluren men jag vet inte vad jag eller Google gjorde för fel. Men hitta butiken gjorde vi inte! Men tur man har truten med sig och törs fråga efter vägen! Visade sig att jag gått förbi butiken. Jag letade ju efter Lakritsbutiken, jag tänkte de är skyltat med en STOR skylt. Well jag hittade dit tillslut å där blev jag häpen! Aldrig sett så mycket lakrits i hela mitt liv! Nog va de hyllmeter med lakrits!

Lakrits framställs ur växten lakritsrot, vilken växer vilt i Iran, Kina, vid Medelhavet och i Ryssland. Rekommendation är enligt livsmedelsverket högst 50gr lakrits per dag för personer med högt blodtryck. Jag har inte högt blodtryck än, bara diabetes ha ha ha ha…ja jäklar va jag ha misskött mig fy å skäms. Men de är ju så gott med saltlakrits! Som en drog för mig! Tipsar igen om märket Halva, som har en toppenfin saltlakrits i sitt stall som är sockerfri å kommer från Finland!
Jag köpte inte de kända sorterna som Bulow & Lakritsfabrikens lakrits, den hittar jag ju i Umeå. Jag bunkra på rätt bra tycker jag! Glad ihågen så köpte jag på mig massor av saltlakrits, en del kunder flina åt mig! De bju jag på! Kom ut med 355 kroners plastkasse fylld med svart glimmer, jösses! Gissa om mina vänner som jag bodde hos i Stockholm tyckte de va kul med lakritsprovning!

Trevlig butiksinnehavare va de oxå! Lasse han kan sin lakrits! Han va inte sen på att bjuda på smakprover å de blev många och han sa även den där får du inte köpa! Den är inget för dig om du gillar salt, den här ska du smaka! Den här är bra och den där är mindre bra. Sånt gillar man! Här ser ni va jag köpte med mig. Två burkar slakta jag i Sthlm och de va ”salta verktyg” och Svenska Riksdaler från Lakritsfabriken. Ja se nedan vad jag köpte på mig!

Lasse säger på sin hemsida: Vi i butiken är inte så bra på bygga hemsidor. Vi i butiken är bra på det som känns viktigast för oss! LAKRITS! Butiken har öppet alla dagar! Ring gärna och fråga om de är öppet på telefon 08-643 18 00 Lasse berättar att de bokstavligen halkade in i lakritsvärlden på grund av ren tur. Han såg en pytteliten annons i Södermalmsnytt om en lakritsfestival för ca: 4.5 år sedan. Så på en långpromenad med sin hund gick han förbi festival-lokalen och slank in och föll pladask för den isländska kombinationen av choklad/lakrits. Sen har de rullat på.

De säljer i huvudsak saltlakrits, sortimentet är ca: 200 sorter varav salta är ca: 170 stycken. Ni fattar ju att jag va i himlen. Sötlakrits lämnar jag åt andra att gilla! Sen så hade de även matlagningslakrits i form av lakritspulver, lakritsgranulat, flytande lakritsextrakt (lakritzpasta), rålakrits, lakritsrot, lakritssirap. Gillar ni saltlakrits som jag, så är det hit ni ska bege er! Ni kommer inte bli besvikna! Mest besviken på mig själv att jag inte köpte med mig mer av lakritsen heavy metal, grymt saltlakrits med chilibett! (inte med på bild)
Å för oss som inte bor i huvudstaden, så har de webbutik! In å beställ!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.