Doft och smak

Apelsinpeppargravad röding med blåbär och hallonvinägrette garnerad med granskott

| Inga kommentarer

Receptet kommer ifrån tv när Erik ” Vilda Kocken” Brännström gjorde iordning gravad röding med blåbär och hallonvinägrette på tv4 Nyhetsmorgon för några år sen! Har inte kommit mig för förräns nu att skrida till verket och testa receptet!

Gravat känns Norrländskt!

Antal portioner: 4

Gravad röding

1 kg röding, går ersätta med lax
1 dl socker
0.5 dl salt
1 msk orangepepper  från Santa Marias lyxigare serie, leta efter de med silverlock!

Till servering

8 skivor gravad röding, går att ersätta med lax
1 knippe dill att garnera med
2 msk granskott
2 msk crème fraiche

Vinägrette

1 dl blåbär
1 msk hallonvinäger
2 msk honung

Gör så här

Grava gärna rödingen 2 dagar innan den ska serveras.

Vid servering

Blanda till vinägretten noga i en liten skål. Om nu har en mixer så går det utomordentligt att använda den.
Lägg upp skivorna av rödingen på 4 tallrikar och häll vinägretten i 4 portions skålar eller små nubbeglas. Ringla över crème fraiche, garnera med dillen och granskott.

Spännande smaker!

Rödingen blev riktigt go med apelsinpepparn men vad som va mest läckert med denna rätt var nog vinägretten. Den rockade! Om jag gör de igen? Svar ja!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.