Doft och smak

Sussi Häggs mannagrynspudding

| 2 kommentarer

Fick receptet av min Facebook kompis Sussi Hägg! Fantastiskt va bra internet är ibland, ja för det mesta. Ni fattar säkert vad jag Googlar runt på. Självklart är det käk och attiraljer till kökets underbara värld. Här kommer iaf ett gammaldags recept på en nästan bortglömd efterrätt. Dags att göra den populär igen tycker jag! En mäktig fin tät efterrätt som levererar och imponerar trots sin enkelhet. En efterätt lätt värdig en given plats på en bättre stjärn krog ja så bra är den!

IMGP8914

Det här behöver du:

8 dl mjölk
1.5 dl mannagryn
Koka ihop gröten på svag värme och vispa hela tiden, så det ej bränner fast i botten….småkoka ca 5 min, ta av från värmen.

Tillsätt

1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
några droppar bittermandelolja (gillar du bittermandel så ta någon extra droppe!)
1 dl russin
Vispa runt och låt gröten svalna något

Tillsätt

2 ägg och vispa runt en sista gång.
Häll ner smeten i en smord form och grädda i 200 grader ca 25-30 min mitt i ugnen, den ska få lite färg men inte bli för mörk!

IMGP8921

Servera den gärna ljummen med en klick vispad grädde och god sylt. Vi hade salmbärssylt ifrån Gotland och munksylt ifrån AlterHedens rabarberi (den passade förträffligt till)

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.