Doft och smak

Kinesisk varmkorv med stark senap

| Inga kommentarer

Receptet kommer ifrån Marcus Samuelssons kokbok Streetfood. De här är första receptet som jag fastnade för i boken, men jag skulle ha valt en bättre korv för ändamålet. En tjockare korv! Varför ska jag berätta senare! Kan ju säga att jag svor en hel del Marcus! Tänk att få bo eller iallafall besöka New York. Ha ha ha jag skulle rulla runt! Käka allt. Hänga runt i Harlem, Bronx och såklart besöka de Ryska kvarteren i Brighton Beach och käka i China Town. Ja helt klart besöka en massa syltor, pizzerior, mindre hak, steakhouse, hamburgerställen ja ni fattar! Äta! Äta! Äta! Skit i frihetsgudinnan å sånt trams! Vart finns bästa burgaren skulle jag nog fråga! Vart ska jag inte äta? Givetvis skulle jag spana efter foodtrucks! New York är ju en gigantisk stad har jag förstått och man behöver nog bo där i flera år för att hinna med ens hälften av vad man tänkt. Men jag skulle iallafall försöka undvika turistfällorna som finns i New York.

Streetfood fascinerar mig, å tänk New York med alla sina invånare från jordens alla hörn. Häftigt! En smältdegel av olika kök som berikar. Känns som om de här receptet är en fusion mellan Kina och USA!  Well well vidare till blogginlägget!

Kinesisk varmkorv med stark senap

4 portioner

4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja!!! Sällan att jag använde den mängden!
2 bakpotatisar, skalade och tärnade
4 msk riven parmesanost
2 dl vispgrädde
2 dl vatten
salt
nymald svartpeppar
1 ägg, lättvispat
1 tsk vatten
djupfryst landgångsbröd, vet inte vad Marcus menar egentligen, tycker inte landgångsbröd va optimala, kanske mjuk smörgåstårtebotten?
8 Kinesiska fläskkorvar, alt chorizo
3 msk rapsolja att steka i. 

 

Börja med att koka ditt mos:

Fräs vitlöken gyllenbrun i olivolja, i en medelstor stekpanna. Tillsätt potatis, grädde och vatten, parmesanost. Koka på medelvärme i ca 20 – 25 minuter, rör om ofta, så de inte bränns vid. Smaka av med salt och svartpeppar. Ställ åt sidan.

Nu till de jag tycker va tricky!

Trimma dina landgångsbröd, alltså skär bort kanterna. Blanda ägg & vatten. Klistra ihop bröden (kantskurna landgångsbröd) genom att pensla ytterkanterna på brödskivorna med äggblandningen. Lägg 2 brödskivor lite omlott och bred på ditt vitlöksmos, ca 2 msk. Lägg på korv (jag fräste på min korv först) Jag köpte nog en för smal korv (kabanoss), tror iaf det. För mina brödbara sprack vid ihoprullning. Kan bero på bröden, korven eller på han som gjorde maträtten. Sur blev jag iallafall!  Mina blev ju trekantiga ju!

Stek rullarna gyllenbruna i matolja på låg värme i en stekpanna. Se till att ha koll på dem! Rulla dem ofta!  Servera med hemgjord stark senap. Jag latade mig och körde med Lagritos  senap lätt spetsad med chipotle, som verkligen ä kanongo till korv!

Frasigt blev det, gott tja jodå men de blev ju trekantiga gr gr gr. Något jag gör igen? Nope lite för omständigt tycker jag allt. Å jag vill jag testa massor med käk å inte låsa in mig på några få recept. Vill bredda min reportoar mer och mer.

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.