Doft och smak

Presentation

Hur det startade!

2011 började jag tillslut efter vänner påtryckningar  att blogga min mat & mina fotografier. Själv trodde jag aldrig riktigt på iden, men vänner och bekanta tyckte det va en bra ide. Då jag har rätt bra koll på käk & trender. Så här är jag nu fortfarande kvar i bloggosfären 2015 och nu med drygt 300 000 besökare och en sjysst placering på Topp 100 matbloggar i Sverige, just nu faktiskt på en 5:e plats!

Vem är jag?

Jag bor strax utanför Umeå, i ett samhälle som heter Holmsund. Gillar att baka och att laga mat på hobbynivå. Under 90-talet sökte jag jobb som mässkalle (kockens hjälpreda) hos två stora båtrederier, tanken var att få gå ombord som kocklärling, och tillslut avancera mot kock eller kallskänka, men tyvärr hade de dragit in de tjänsterna.

Hur jag är i köket

Ganska noga… kan slänga bullar om de inte blir snygga! Blir galen om snitten på matbröden blir fula. Ja, ni kanske kan se mig!? Gillar mise en place, jag är urdålig på improvisera och använder recept, tycker det blir bäst så! Jag är kräsen i mat och äter sällan falukorv med makaroner. Pölsa, det vägrar jag äta,  fiskpinnar & köpta fiskbullar är bannlysta från mitt kök. Annars använder jag gärna riktigt smör och rikligt med grädde. Lita aldrig på en smal kock! Lagar ganska blandade maträtter, även om jag mest tittar utanför Sveriges gränser då jag letar efter nya recept. Visst är svensk mat jättegod, men jag tycker ändå att utländsk mat är mer fascinerande och ofta roligare att tillreda. Streetfood är något som jag fastnat för och jag kikar gärna bort mot Asien numera.

På senaste tiden har de blivit mycket hamburgare! Fantastiskt sunkigt gott! En food-trip i USA vore något. Att bara åka runt och äta på ställen som verkar intressanta. Å jag behöver verkligen inte äta på svindyra ställen för att bli nöjd. Äter faktiskt hellre på flera ställen än att lägga alla stålar på en måltid på ett ställe. Dock sällan som jag ”unnar” mig käk ute. Som en kompis sa till mig som gjorde mig glad. ”Du behöver ju inte gå ut för att äta gott. Du har ju din resturante hemma” Sånt är kul att höra! Å ja jag älskar att bjuda vänner på mat! Det bästa som finns! Det är LOVE!

”Köksidoler” är bland annat:

  • Jamie Oliver gillar jag för hans enkelhet, å han verkar genuin.
  • Chanpeng S Ericsson är jag otroligt imponerad av, hon verkligen ger av sig själv till oss hobbyentusiaster.
  • Mat Niklas
  • Michael Björklund mfl det finns så många duktig matmänniskor där ute i den stora världen utanför Holmsund!

 

Alla bilder på bloggen är fotograferade av mig om inte annat anges!

Mitt ”CV”

Blogginhopp, en service på Tapasbar och deli, Umeå. Blogginlägg hittar ni här
Burgerdude en sommar på rockkrogen Its only rock & roll. Blogginlägg här Där jag även hade med en egen burger på menyn!
Under en veckas tid haft min burgare hos CK Kitchen, en foodtruck som fanns i Umeå.
Praktikdag på charkuteri hos Hansens! Å såklart även här blogginlägg
Grillat med Per Ehrlund och Patricia på Umeå Smakfestival 2016 inför publik! Jösses!
Vunnit resa med min matbild för två till Italien i tidningen Gourmet och en årsförbrukning av Pellegrino.
Bloggare hos tidningen Mat & Vänner.
Förnyat julbordet i kundtidningen för ett bostadsbolag i Umeå, Bostaden.
Varit med i både VK och VK och Västerbottens Folkblad både om mig och när jag gett tips!

 

Mer kommer så stay tuned!

 

 

Matias

16 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.