Doft och smak

Michael Ruhlmans Buttermilk Dinner Rolls

| 7 kommentarer

Nu har jag aldrig vart i USA, så jag har inget att jämföra med. Men jag såg en bild av brödet och blev peppad! Alltid velat testa och baka dessa fluffiga Amerikanska Dinner Rolls. Så här kommer nu ett recept på Amerikanska Buttermilk Dinner Rolls! Ett bröd som du bryter itu när du käkar det. Ett trevligt sätt att servera på tycker jag…ett brytbröd! Gott ljummet med bara hemrört saltat smör på.

Du behöver:

700g vetemjöl
570g buttermilk läs mer om de senare!
7g torr jäst
1 msk salt
2 msk honung
1 ägg till pensling
1 tsk sesam eller vallmofrön
21 cm springform, en form där du sen kan lossa kanten!

Blanda ihop vetemjöl, buttermilk*, jäst, salt och honung i en assistent. Knåda degen i ungefär 10 minuter tills degen är trevlig och elastisk. Täck och låt den jäsa i 2 – 3 timmar, beroende på hur varmt du har i rummet.
Smörj, fetta in din sockerkaksform med olja. Stjälp upp din deg på arbetsbänken din och ge den en rejäl omgång. Knåda den väl. Dela upp i 12 bitar ca 100 gram styck! Forma till 12 tighta bollar. Placera dem alla i din form, oh yes! De kommer bli trångt! Täck över med en fuktig handduk och låt jäsa i ytterligare en timma.
Värm upp ugnen till 200 grader. Just innan du gräddar ditt bröd, penslar du det med ett uppvispat ägg + lite vatten. Sprinkla över sesamfrön eller vallmofrö. Välj själv vad du har hemma. Grädda brödet i ca 35 till 40 minuter eller tills brödet når en inre temperatur på 90 grader. Låt brödet vila åtminståne 10 minuter innan du hugger in!

Buttermilk substitut

2,3 dl mjölk
1 msk citron juice eller vit vinsvinäger
Blanda samman och låt stå i 5 minuter innan du använder dig av de.

Man kan även göra the real stuff om du har grädde hemma!

Ta grädde, rejält med grädde och slå de gärna i en lite foodprocessor och slå på den, först blir de vispad grädde, fortsätt bara vispa, tillslut får du en gul klump med smör, vätskan du har i bunken är buttermilk eller vad vi kallar kärnmjölk på svenska, och är den restprodukt som blir kvar när man kärnar smör från grädde. Ta reda på smöret och tvätta det i kallt vatten, flera gånger tills vattnet du tvättar de i är rent! Krydda med salt eller andra kryddor. Du får ett ljuvligt gott smör! Själv gjorde jag ett ”snigel” smör som ska användas här till veckan!

7 kommentarer

  1. Pingback: Michael Ruhlmans Buttermilk Dinner Rolls

  2. Pingback: Hamburger & Macaroni – Amerikansk husmanskost |

  3. Pingback: Cajun rice |

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.