Doft och smak

Hamburger & Macaroni – Amerikansk husmanskost

| 1 kommentar

av ELISE BAUER

I USA går maträtten under namnet casserole, hamburger hotdish, mulligan, or Johnny Marzetti. Kärt barn har många namn. Amerikansk husmanskost när den är jäkligt bra, inget fancy, men riktigt gott!

Å vill man addera ja fylla på med fler ingredienser, så det tipsas det om majs, ärtor, greeen chilis eller varför inte morötter, selleri, zucchini och svamp. Jag körde på bas receptet, utan en massa tillägg! Vill du inte använda nötfärs? Byt ut den mot Quornfärs eller någon sojafärs. Funkar säkert lika bra! Här kommer receptet.

Hamburger and Macaroni

 

Det här behöver du:

4,7 dl makaroner, knepigt att översätta cups å så! (Jag körde nog på 5 dl makaroner)
1 msk oliv olja
500 gram nötfärs
1 gul lök, grovt hackad
1/2 tsk smaksatt salt, jag körde med Vegeta
En gnutta chiliflakes
1/2 tsk sellerisalt
1 burk krossade tomater
2 msk Worcestershire sauce
Rejält med grovt hackad slätbladig persilja.
Smaka av med salt och svartpeppar

Börja med att koka pastan, se anvisning på paketet. Slå av vattnet i ett durkslag å ställ undan pastan, för tillfället.

Stek på nötfärsen i stekpanna, låt köttet få stekyta och färg. Rör inte runt för mycket! När färsen fått lite fin färg, tillsätt den gula löken och fräs ytterligare några minuter, typ 5!

Tillsätt kryddorna och tomatkrossen, jag la även till lite chilisås. Låt koka ihop ytterligare 5 minuter.
Tillsätt de kokta avrunna makaronerna och den grovt hackade slätbladiga persilja. Koka vidare i 5 minuter till. Om du tycker såsen är för tjock, tillsätt lite vatten.

Smaka av med salt och svartpeppar.

Gott att servera till: ett ljust fluffigt matbröd! Varför inte baka Buttermilk Dinner Rolls. Övrigt att ställa fram på bordet förutom bröd, Tabasco och Worcestershiresås, så att du och dina gäster kan addera mer smak om de behövs!

 

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.