Doft och smak

Gravad siktartar

| 1 kommentar

Första gången som jag gravar sik, är väl inte lika vanligt i Sverige  att grava sik som det verkar vara i Finland. Hursom funkar de jättebra. Jag gravade min i 2 dygn, men hade nog bara behövt grava i 1,5 dygn. Min sik blev rätt salt. Men den funkade! Tunnbröd & tunna skivor med gravad sik vart de i Lördags. Idag Söndag hackade jag upp resten av siken och gjorde en enkel tartar.

Det här är vad som behövs för att sno ihop tartaren: 

Sik skuren i små kuber
hackad dill
finhackad rödlök
lite nymald vitpeppar
grädde

Skär siken i fina små kuber, strö över hackad dill, vrid över lite vitpeppar och pyttsa i lite grädde. Vänd runt allt försiktigt. Låt stå i kylen en stund eller över natten. Servera på tunnbröd eller gör franskbröd korgar som jag!

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.