Doft och smak

Min första pryo hos It’s Only Rock ’N’ Roll

| Inga kommentarer

Blev härom veckan kontaktad av en av ägarna bakom den hippa omtalade krogen It’s Only Rock ’N’ Roll, ni vet ”rockersena” som driver krog upp på Järnvägstorget i Umeå! Kan du tänka dig hitta på en burgare som smyger sig in på meny:n på självast öppningen för uteserveringen och Internationella hamburgarens dag? Jeezuz ballt! Klart jag svarade ja! Dels att ”hitta” på egen burgare samt få prya i ett riktigt kök, vid ett riktigt stekbord, få plinga i klockan och vråla mat i luckan! Coolt!

DSC_0010-01

Gick igenom mina kokböcker och glodde på burgare och fann en som jag tyckte lät trevlig! Hot Louisiana burger, med ranchdressing och potatischips och sk dirty fries.

 

DSC_0008-01

Rå avskalad utemiljö, riktigt coolt med dörren tycker jag! I like it!

DSC_0009-02

 

Infann mig just innan öppning och drog på mig dels förkläde & en truckerkepa med logotypen It’s Only Rock ’N’ Roll på! Kan de här funka? Eller är det ikväll jag sänker dem?

Well allt va preppat och klart av min kollega Alex. Jag fungerade som side-kick under kvällen! Har ju  trots allt aldrig jobbat i ett riktigt kök! Bara haft ambitionen! Å hejja mig, nu stod jag där med kepa och stora stekspaden! Ha ha den enda burgare jag kunde montera rätt, utan att fråga va ”min” burgare och den sålde riktigt bra för kvällen. Såpass bra att den visst skulle få vara kvar med sina dirty fries. De kryddiga pommes-fritsen uppskattades och som sagt burgarn sålde bra!

 

DSC_0010-01

Här inne jobbade vi under kvällen,  jag och Alex och stekte och monterade burgare mellan 17:00 – 21:00 och under den tiden så fick vi ut närmare 50 stycken burgare till nöjda kunder! Blodad tand? Absolut!

DSC_0016-01

Ett stekbord till bröden och ett till burgarna! Jag skötte stekningen av högrevsburgarna och Alex monterade och höll koll på bång-maskinen. Nu började orderna strömma in!

DSC_0013-01

Högrevsburgare på stekbordet! Vem vill liksom inte ha ett stekbord hemma! Så fränt! Jag vill! Jag vill! Jag vill! Ja ni förstår…de här kändes lite som jag hamnat rätt! Jag i ett kök, i ett riktigt kök!

DSC_0015-01
Dubbla fritöskorgar, ett måste när man är såpass frikostig som de är med friesen på It’s Only Rock n Roll! Bubbel bubbel fräs!

Men här är det betalande kunder och inte en hemma bjudning. Så de är bara att leverera och det gjorde vi! Inte en burgare kom tillbaks, å lite glada tillrop kom de oxå ifrån mätta  nöjda matgäster!  Riktigt bra och laidback stämning inne i köket, och hela kvällen flöt på bra denna invignings Torsdag!

DSC_0012-01
Med på menyn finns även en vegetarisk burgare gjorde på bland annat mandel, ska även puscha för att allt är hemmagjort så även vegburgaren och den steks i egen panna, så ingen blir allergisk. De har verkligen tänkt till i köket! Mycket bra!

FB_IMG_1432898125941

Å min Hot Louisiana burger w dirty fries såg ut så här när den serverades! På burgaren från botten till toppen, stark ketchup, tomat, kött, pepper jackost, ranchdressing, potatischips och riktigt hamburgerbröd som krona på verket! Bild lånad ifrån It’s Only Rock n Roll!

DSC_0022-01

Kvällen började lida mot sitt slut, så när köket stängde, så städade jag och Alex undan och släckte ner. Vilken kväll, inga större tabbar ifrån mig, jag bemästrade stekbordet! Yeah!

Hur sammanfattar jag min prao!

Eufori! Jäkla kul att få smyga in en ”egen” burgare på menyn och att den sålde bra, att äntligen fått jobba i ett riktigt kök! Tack till It’s Only Rock ’N’ Roll för att jag fick va med ikväll!
Det här lever jag länge på!

Ha! Nu ska jag nog höra mig för om mer praktik i Umeås krogvärld! Sluta va så feg! Jag kan ju laga mat! De här är ju grejen! Att prya! Å att få laga mat, något som jag brinner för!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.