Doft och smak

Glad Påsk då med fyrkantiga ägg 2014

| 2 kommentarer

Har ingen riktigt planering här på bloggen, skulle behöva styra upp det bättre efter säsongerna. Än en gång har jag inga riktiga påsk recept att dela med mig av, men jag tipsar om fyrkantiga ägg! Visst kan de va kul att göra sig till ibland? Varför inte överaska med fyrkantiga ägg!  Kuliga att garnera med! Men hur kul är det att göra äggmackor på morgonen och upptäcka att Kalles kaviar är slut!?! Mungipan hängde helt klart ner! Nu kaffe och blogga lite, då blir de nog lite bättre!

Vi börjar med helt vanliga okokta ägg, som du börjar med att koka!

Fyller ut bloggen idag med lite bilder, äggande va?

Så hur ser manicken ut, hur man får fyrkantiga ägg frågar ni er kanske? Det är en ganska enkel pryl som du formar ditt ägg med, du kan köpa den via Cool Stuff kostar endast 59 kronor. Kanske inte en pryl du använder jämt, men gillar du ägg, påsk eller att garnera smörgåstårtor ja då är de här köksprylen för dig! I love gadgets!

Man kokar äggen ca 8 – 9 minuter, kyler ner dem en liten stund, skalar dem och stoppar ned dem i Egg Cubern och skruvar ihop manicken, då pressas ägget till en liten kub. Jag brukar kyla ägget mer sedan de väl antagit sin kubform. Sen plockar jag ut det och gör fler ägg. Se så fina de blir!

Gör sjyssta mackor med dina fyrkantiga ägg och garnera med vad du har hemma. Nämde att jag inte hade kaviar hemma, så jag bredde på lite majonnäs & flingsaltade äggen, de funka de med! Men de va fan inte rätt. Note to self! Köp hem kaviar!


Tack till Apotekarnas för att de gör en förbannat god påskmust light! Smakar som en must ska smaka tycker jag, sött och gott! Köper hem några flaskor.

Ikväll äter jag middag hos mor & far. Hoppas på sill & lax! Så Glad påsk på er! Å nästa år vill jag ha häxungar på besök! Godisskålen med allt icke diabetesgodis lockar för mycket!

Komsi komsi godisskål!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.