Doft och smak

Mjölkchokladcreme med kanel och kardemumma

| 6 kommentarer

En super enkel efterätt! Älskar bara sånna, speciellt om du lagt ner mycket tid på varmrätten. Då är de skönt med en enkel efterätt som går snabbt att göra. Men som ändå smakar så bra! Receptet kommer från en Herman Rasmuson. Plaza Interiör, nr 01, 2009

2 dl vispgrädde
1 liten bit kanelstång
1 kryddmått kardemummakärnor, alla gånger mer om man gillar kardemumma tycker jag!
1 dl socker
2 äggulor

Koka upp grädden med kanelstången och kardemumman. Låt koka en stund, medans hackar du 200 gram mjölkchoklad. Sila av grädden. Slå den varma grädden över den hackade chokladen. Rör helt slätt. Helt slätt! Vispa samman 2 äggulor och 1 dl socker och vänd ned de sist i chokladen. Slå upp i små bägare/glas. Ställ i kyl minst 3 timmar. Jag ställde mina i  frysen (blev bättre tycker jag), ta fram just innan servering, kiwi och banan hade säkert vart kanongo till, men jag hade inga hemma så apelsin fick fungera. Herman själv hade fruktspett. Liten efterätt men sjukt mäktig så du behöver ingen jättestor!

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.