Doft och smak

Mjölk som i USA, på dunk alltså

| 4 kommentarer

Kolla in vad jag hitta! En nyhet för mig. Är ju helt crazy i mjölk. Jag & Fantomen. Vad spöar iskall mjölk? Ja inte är de mycket i dryckesväg! Storkonsument kan man nog säga att jag är. Kika runt lite på ICA Maxi, Umeå och fann denna dunk från Skåne Mejerier. En 2 liters dunk med lågpastöriserad mjölk. Den kommer alltså från Skåne Mejerier som även har en serie de kallar för Hjordnära (Ekologisk) som skulle va kul att testa. Den här mjölken kommer iallafall i 2 liters dunk och den heter Åsens lantmjölk.

Så här skriver de själva om sin mjölk. Åsens Lantmjölk Original har en fetthalt på 1,7 – 1,9 %. Den är ohomogeniserad vilket innebär att fettet i mjölken inte finfördelats och därför flyter upp till ytan efter ett tag. Det kallas att mjölken gräddsätter. Åsens mjölk säljs i en tvåliters plastdunk. Jag gillar den! Fanns i 2 versioner på ICA Maxi, dels Lantmjölk Gammaldags och Åsens Lanmjölk Original. En tjuga kosta dunken.

4 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.