Doft och smak

En annan pod!

| Inga kommentarer

Äntligen finns de pods att köpa för oss som inte bor i storstan med Nespresso butiques! Har ni besökt en Nespresso butik någongång!? Fantastiskt trevligt tycker jag de va, otroligt bra service, vart bjuden på espresso och liten kaka å de va ju trevligt! Älskar min Nespressomaskin! Men om du som jag glömt beställa pods och verkligen vill ha en espressokopp, på stubberten så har de dykt upp ja jag skriver piratkapslar till din Nespressomaskin. De kommer från ett företag som heter Ethical Coffee Company, baserat i Frankrike. Kapslarna är biodegradable, alltså biologiskt nedbrytbara! Toppenbra! Köpte 5 paket på en gång, då jag hade slut med kapslar till min Nespressomaskin efter mitt 40 års kalas. Då gick de en hel del pods vill jag lova!

Sorterna jag köpte är:

Cremoso, elegansen och karaktären hos denna rena arabica, sammansatt av bönor med mycket exklusivt ursprung, gör den till en raffinerad espresso. Intensitet 4 av 6.
Indiad’oro, en raffinerad espresso blandad av de bästa indiska kaffesorterna med mycket delikat smak och lätt syrlighet. Smaken är fyllig och har en utsökt rondör. Intensitet 4 av 6.

Armonioso, en mjuk arabica med en behaglig arom som förenar intensitet och fyllighet, berikad med fruktiga och utsökt kryddiga toner. Lämplig för ”Lungo”. Intensitet 3 av 6.

Inca Soave, en lyxig Arabica från Perus bergsluttningar som ger en sammetslen espresso med en utsökt ton av fruktighet (Fairtrade). Intensitet 4 av 6.

Lungo, Lungos genuina 100 % Arabica överraskar dina sinnen med dess enastående milda intensitet. En fruktig och syrlig smak med mjuka toner av hasselnöt (Fairtrade). Intensitet 3 av 6.

Infon saxad från


Kaffet i podsen är av högsta kvalitet, och kommer från Colombia, Peru, Centralamerika, Indien, Etiopien, och Kenya skriver ECC på sin hemsida. ECC erbjuder även Fairtrade-märkta kaffekapslar i sitt sortiment. Å de är ju great! Företaget är fristående från affärskedjor och kaffeproducenter och väljer sitt kaffe utifrån sina egna högt satta mål för kvalitet och etik. Låter ju bra! Podsen kommer att säljas av COOP, Hemköp och Willys samt en rad fristående handlare. Köpte mina piratkapslar på Elgiganten, Umeå.

Nu återstår det att se om jag gillar podsen eller inte! Gillar iden att de finns i butik, ifall man får akut slut på pods (brukar ha rejält med Nespresso kapslar hemma) Har nu testat alla podsen! Men lite funderingar har jag allt över podsen. När jag satte in podsen och pressade ned handtaget så tog de emot, ja de går mycket tyngre på dessa än med original podsen. Å när maskinen ska till och pressa vatten igenom kapseln så händer inget först. Sen säger de plopp å sen tar de ytterligare en stund innan kaffet börjar rinna. Helt normalt att de gör de med den här podden skriver de själva på sin hemsida! Okej det köper jag!  Men en pod fastnade redan vid tredje koppen, men de va en baggis att peta loss med baksida av en sked, precis som de skrev på sin hemsida…om någon pod skulle råka fasta, dvs om man har lite otur! Även Nespressos originalpods har för mig någongång fastnat! Så de är egentligen inget jag bryr mig i!

Men som sagt, de har en segare försegling på kapseln för Nespressomaskinen att puncha sönder, färre perforerade hål än i original kapseln från Nespresso, som har en tunn folie. För hårt packat kaffe i ECC kapslar? De är några funderingar jag har. Jag vill ju gärna gilla det här, föll lite på de där med biologiskt nedbrytbara kapslar…men hur kan deras folie va nedbrytbar?

Jag öppnade en kapsel och kikade bakom förseglingen!  Ser verkligen ut som folie! Rätt mig gärna om jag har fel! Men kanske kan detta få Nespresso att byta kapslar mot biologiskt nedbrytbara? För Nespressos kapslar är ju inte jättebra för naturn! Även om man kan återvinna dem! På sin hemsida skriver de att deras kapslar är mer resistenta, precis vad jag tycker! Att de går tyngre att pressa hål på filtret. Men de lovar att deras pods inte förstör din Nespressomaskin och lovar att byta ut din maskin om de skulle hända! Deras chef Jean-Paul Gaillard har tidigare vart VD för Nespresso inom Nestlékoncernen innan han startade sitt företag 2008. Så man förstår ju att Nespresso koncernen inte är alltför glada i hans kapslar. För han stjäl säkert lite andelar!

Så hur smakar de:

Spöar de Nespresso? Nope! Är de sämre!? Ja! Kommer jag fortsätta beställa Nespresso pods  O ja! Kommer jag köpa dessa piratpods från ECC om jag har slut?  Tveksamt! Tycker inte de levererar samma espresso som riktiga Nespresso kapslar! Den här espresson känns tunn! Den har crema, men ingen tjock som jag kommit gilla med Nespresso. Känner inte många som gillar kaffeblask och det är väl inte snällt att säga men jag tycker ECC:s espresso liknar…Synd för jag gillar miljötänket!

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.