Doft och smak

Jordgubbssås å dinkelsmulor och en kula glass

| Inga kommentarer

Senaste matskandalen, frysta bär. Skulden har jordgubbar eller hallon fått! De verkar va boven till flera fall av hepatit A! Jag som börjat äta både frysta hallon & frysta jordgubbar, självklart tinade ho ho ho. Perfekt till glass, eller bär och lite vispad grädde och som topping på morgonfilen. Men nu fegar jag och följer alla råd! Vill inte dra på mig Hepatit A! Så de är bara till att koka sina bär nu! Några minuter räcker så ska man tydligen vara på den säkra sidan!

Ville ju käka glass med bär idag till em fikat. Men kokta bär till kändes inte så kul! Så jag kokade mina jordgubbar, stampade sönder dem med en pärstöt, sen tillsatte jag lite RealStevia (som jag fått) samt lite riven Tonkaböna och sen tog  jag även och la i en vaniljstång som torkat till sig och lät den sedan koka med. Efter de fått koka ca 10 minuter, lyfte jag ur vaniljstången och efter det så mixade jag den helt slät med en mixerstav.

Voila jordgubbssås!

Röd sås

Jordgubbssås!

De här behöver du för en rätt sjysst & nyttig glassås!

En påse jordgubbar
½ dl RealStevia
en ihoptorkad vaniljstång
½ Tonkaböna som jag rev ned

Låt koka ihop i 10 minuter & mixa helt slät. Servera med en glasskula. Jag kör med Alvestaglass.  Låt såsen svalna av lite eller om du vill ha servera den kall. Nästa gång kommer jag nog riva i skalen från en limefrukt när de kokat klart.

 

Dinkelströssel topping

Ha ha jo de är sant! Ni läste rätt!  Dinkelströssel topping!

1 dl havregryn ev mer!
1 dl dinkelmjöl
½ dl RealStevia
100 gram smör, du kan nog ta mindre

Nyp ihop och slå ut på en bakpappersklädd ugnsplåt. De ska va klumpar! Grädda tills de fått fin färg! Vakta noga! Ugnen ställer du på ca 150 grader. Ruska om och kolla hela tiden till dem så de inte blir brända.

Glasskula, jordgubbssås å dinkelströssel IMGP0150

Glasskula + jordgubbssås + dinkelströssel = godare än du kan tro!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.