Doft och smak

Finnarna kan lakrits

| 2 kommentarer

Eftersom jag gått och skaffat mig diabetes så blir de inte så mycket godis för mig längre. Men jag har ju såklart nosat upp en del godis redan. Sockerfritt godis innhåller ju oftast maltitol och de får min mage att gå bananas!  Dvs om jag äter för många bitar.  Älskar ju saltlakrits så att jag fann just denna lakrits va väldigt uppskattat. Den heter Salmiakki och produceras av Finska tillverkaren Halva. Just den här sorten, hittade jag inte på deras hemsida!? Men godiset köpte jag på kiosken på NUS, Norrlands Universitets Sjukhus. Pris ca 17 kronor.

Sockerfri saltlakrits från Halva

God, kletig salt-lakrits. Vill man att den ska bli hårdare, så är de bara till att lämna påsen öppen sen du väl öppnat den. Riktigt god stark saltlakrits!  Bra Finland!

2 kommentarer

  1. Pingback: Doft och smak

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.