Doft och smak

Efterrätt i 3 steg!

| 6 kommentarer

Jag har sneglat flera år på just denna efterätt. Aldrig kommit mig för å nu när jag fick lust så sket de sig ändå! Så de här blir min version av den. Knycker mest bara upplägget. Har ingen Pernod hemma och tänker inte åka iväg och köpa en flaska bara för en efterätt! Om de som äter denna efterätt inte blir impad ja då kommer de aldrig käka här någemer! Punkt slut! De är då en sak som är klar! Är ju egentligen ingen efterättskille. Alltså jag menar jag älskar efterätter, bara att jag inte älskar att göra dem!

Det här är inte en efterätt du slänger ihop på en kvart, de tar tid de här med att bygga efterätter. Glassen blev sjukt god, hallongelen hade jag velat få in mer smak i, att den skulle ha smakat ännu mer hallon! Å pannacotta är ju alltid gott!

Well här kommer receptet

Glass, hallongele och pannacotta.

Hallongele

Koka ihop frysta hallon, socker & vatten, låt svalna och sila genom silduk. Du kan gärna göra detta dagen före. Vem ha sagt att allt ska va lätt och gå snabbt? 500 gram hallon, 2 dl socker och 3 dl vatten. Låt koka samman, mixa sedan med mixerstav och sila av den, får inte innhålla några som helst hallonkärnor!
Blötlägg gelatinblad och ta lite av din hallonvätska och värm den, krama ur gelatinbladen och lös upp dem i hallonvätskan. Bottna en lagomt stor form, inte för stor med overheadfilm, de gör de hela lättare att lyfta upp när den sedan satt sig/stelnat. Skär i remsor…försök att jobba med kniv, blir lätt fingeravtryck på gelen!

Hemsnurrad glass:

Mät upp 3 dl grädde och ta en vaniljstång och skrapa ur den ordentligt med sked eller kniv, du vill åt allt de svarta kletet. Jepp de är i den vaniljsmaken sitter! Vispa ihop. I en annan bunke knäcker du 3 ägg och mäter upp 2 dl socker, vispa fluffigt. Blanda sedan samma dessa smetar och kör i glassmaskin.

Pannacotta

Koka upp 3 dl grädde med 5 msk multisocker, 2 dl mjölk och äkta vaniljstång. Låt småkoka 1 minut. Låt svalna lite, rör runt och häll sedan upp i liten hög form. Jag valde att använda mig av en siliconform med små fack i. De visade sig funka bra!

Uppläggning:

Forma ett ägg av din glass eller göra bara en glasskula (kan va svårt att få till de där med ägg), lägg på en kub pannacotta (använde en siliconform själv) skär en bit  hallongele och arrangera den som du vill!Garnera gärna med sockrade bär dvs om du har några fräscha bär, gärna färska vinbär…

 

 

6 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.