Doft och smak

Haupt Lakrits – Svensk kvalitetslakrits

| Inga kommentarer

Alltså jag älskar lakrits å speciellt salt sådan! Jag hade grymt stora förväntningar på lakritsen ifrån Svenska företaget Haupt Lakrits! Förpackat i as snygga burkar med snäpplock, tillochmed gummiring som tätar fint när man stänger igen burken. Exklusiv lakrits i fin förpackning! Men är allt guld som glimmar?


Imponerad av burkens design, men inte av lakritsen. Lakritsen är visst lyxig (runt 80 kronor burken) och den är välgjord, de måste jag lägga fram. Kokad och förpackad i Kista, Stockholm. Men lakritsen föll verkligen inte mig i smaken! Otroligt hypad produkt! Mer snygg än god tycker jag! Nä då far jag mycket hellre över bron (Danmark) och köper min lakrits ifrån Bülow! De är lakrits i min smak! Ni kanske anar vart denna lilla recension tar vägen. Matias tar fram stora motorsågen…brum brum.

 
De jag testat från Haupt Lakrits är:


Söt Krisp – Godast av dem jag testat! Krisp är en kula med vitt sockerskal och innanför det mjölkchoklad och innerst en kärna av söt lakrits. Chrunchar fint när man biter i den.  Bäst i test!

Salt med hela 9% lakrits ifrån Kalabrien, ja inte ens de hjälpte tyckte jag! Haupt låter visst sin lakrits Salt mogna till sig i 10 veckor. De tror jag är ett misstag. Tyckte iaf att saltlakritsen ifrån Haupt va torr & jätte jätte tråkig och speciellt mycket salt smakade den inte heller! Innehåller mycket lakrits, hela 9% gentemot andra konkurrenter som sägs ha 2 % Men som sagt hjälpte inte ens det!

Söt CHOK en kula med ett mörkt chokladhölje rullad i lakritspulver och med en söt lakritsbit inuti! Helt okej, god choklad.

 

Jag tycker istället ni ska testa någon premium lakrits ifrån Lakritsfabriken eller ifrån min favorit John Bülow! Sorry Haupt, men jag köper inte någe mer lakrits ifrån er!

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.