Doft och smak

Vitlök och koriander slungade knivmusslor

| 2 kommentarer

Velat pröva knivmusslor en längre tid. Fick idag tag på ett gäng på Umeås bästa & enda delikatess butik, DUÅ! Kikade runt på nätet efter lite inspiration och de blev enkelt ikväll. En blandning av flera recept.

ett gäng knivmusslor, sköljda i kallt vatten
3 vitlöksklyftor, finhackade
1 schalottenlök, finhackad
färsk koriander
vitt vin, någon dl
halv smulad fiskbuljongtärning
citronsaft från en halv citron

Börja med att hacka, vitlök och schalottenlöken fint. Hetta upp en stekpanna och dra i lite olivolja och släng ner vitlöken, schalottenlöken, samt att du lägger i knivmusslorna. Skaka traktörpannan, (ja jag använde en sådan) i 30 sekunder så att löken blandas med musslorna. Tippa i lite vitt vin, strössla över fiskbuljongtärningen. På med lock och låt koka 3 – 4 minuter under lock. Sist strör du över rejält med färsk hackad koriander, pressa över citron, salta & peppra lite lätt. Jag glömde att ta i chili…de gör jag  nästa gång! Serverade mina knivmusslor med majonnäs och en liten bit baugette och ett glas vitt.

Så va blir det verdict över knivmusslorna!? Helt klart goda,  roliga och fina att servera. Dock inte min favoritmussla, även om jag gillar det sega tuggiga motståndet i dem som påminner om bläckfisk. Men jag ska lätt testa dem igen men då med ett annat recept. Kan tänka mig att de skulle passa fin fint i en fisksoppa.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.