Doft och smak

Sockerborg DIY

| 2 kommentarer

Ett ska DIY projekt (Do It Yourself) gick av stapeln igår! Vilken grej! Att göra en egen fina ljuslyktsborg med sockerbitar. Ett varningens ord på vägen, gör den inte för stor! Du får mura ihjäl dig, min blev för stor samt att min skeva iväg och gick sönder! Så iväg och köpa mer socker/florsocker idag. Men idag byggde mor den! Kolla va fin den blev!

Du behöver:

ett paket sockerbitar, ”nästan” alla bitar gick åt!
florsocker
vatten

Börja med att ta ut en rundel ur en kartong, klä den i folie. Sedan blandar du florsocker med vatten, sockermurar massan ska va trög! Sedan är det bara att mura på! När du är klar med din borg, låt den gärna stå flera timmar och torka innan du flyttar den. Så att den hinner härda. Tänd 2 – 3 värmeljus i den o se så fint den lyser. Men som med allt annat med levande eld i. Ha den under uppsikt. Vill inte höra talas om några bränder!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.