Doft och smak

Hemmasnurrad glass!

| 5 kommentarer

Har ingen glassmaskin än! Den införskaffas närmare sommarn. Då ska jag göra egen fin glass. Bered er på saffran & kardemummaglass ala Hare Khrsna och blåbärsglass, egen Cookies & Cream med BIG chunks av Oreo:s i den, inge fjolleri! Men den här gången gör jag något så otippat som messmörsglass! Ja ni läste rätt! Messmör!

 

Det här behöver ni:

3 dl vispgrädde
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
5 msk florsocker
1 msk messmör ev mer

 
Gör så här:

Vispa äggen, vaniljsockret och florsockret tillsätt smaken du vill, jag ville testa messmör!
Vispa grädden och vänd sedan in grädden. Häll smeten i en form eller plastburk med lock. Ställ in i frysen. Rör om efter ca 2 timmar. Frys ytterligare 2 timmar.

Upptining: Låt stå ½ timme i rumstemperatur eller 2 timmar i kylskåp innan servering. Tycker mer den liknar en parfait än glass, tror den kommer bli mycket bättre om man har en riktigt glassmaskin, sen gillar jag ju messmör så jag borde petat i mera av den varan.

Katt-tungor


Du behöver följande:

50 g smör, rumsvarmt
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggvita
1 dl vetemjöl
3 msk vispgrädde
0,5 dl mandelspån

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör smöret mjukt och vispa det sedan med socker och vanilj i 5 min. Tillsätt äggvitan i två omgångar och vispa 2 min mellan varje gång. När vitan blandats i kan det se ut som om degen skurit sig, men det gör inget. Fortsätt lugnt att blanda i mjölet och grädden.
3. Spritsa katt-tungorna tunt, ca 8 cm långa och 1 cm breda, på plåtar med bakplåtspapper, Tänk på att de flyter ut. Jag klickade ut mina och drog ut dem med baksidan av en sked…inte lika smart. Next time kör jag med tyll och spritspåse! Mina blev lite tjocka!
Grädda 7–8 min mitt i ugnen.

5 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.