Doft och smak

Lottas Krog och Pub – Gastropub

| 2 kommentarer

Lottas i Umeå, de är en välkänd pub de! Där har man någongång druckit lite väl mycket! Men inte ikväll då jag körde in. Ikväll surna jag till ute i Holmsund. Så jag tog min moped och gled upp till Umeå och gick ut och unnade mig middag på resturang. Gick runt lite och kika och vela åså men valde tillslut Lottas krog. Lottas är en pub som funnits sedan 1977,  i samma lokaler och de är ju rätt länge! Krogen ligger på Nygatan 22å på sommarn har Lotta ett gäng bord så man kan sitta ute och öla och äta om man vill! Men jag valde att sitta inomhus. Puben är ”old” å mysig, de är en ganska mörk lokal, hörde nån gäst som klagade över att de va mörkt, men de tycker jag bara är mysigt. Hade inga problem att se maten ha ha ha. På väggarna hänger de trevliga detaljer som man kan studera, allt från små skutor i fönstren, till en bössa fastsatt på väggen mm.  Här kan jag lova att de har en hel del stammisar som kommer och går. Jag är ju ingen ölare , men god mat uppskattar jag…fast de har ni ju redan fattat! Lottas Krog är kända för att ha bra käk!

Så här skriver Lotta om sig själv:

Nestorn i familjen Roland Berggren, började sin bana på kockskolan i Malmö 1954. Via utlandspraktik i Italien hamnade han så småningom på anrika Riche i Stockholm under den legendariske Tore Wretman. Tiden har gått och vid dryga 70 års ålder tar han det lite lugnare men står fortsatt vid grytorna på Lottas Krog, där han väl exemplifierar matkonceptet på Lottas. En pub med restaurangkompetens. En gastropub! Köket på Lottas producerar dagligen egen färsk pasta, kokar egna fonder och marinerar och mörar sitt kött. Vi använder få eller inga halvfabrikat. Kort sagt, ett lite gammeldags köksideal! Menyn är en mix mellan pubklassiker och ”fine dining”. Målsättningen är vettigt prissatt mat med förvånadsvärd kvalitet. Köket är större än pubdelen – ca 250 kvadratmeter – med kapacitet att servera kring 450 matgäster per kväll, vilket inte är ovanligt under helgerna.

Lottas Krog är ett familjeägt restaurangföretag som serverat mat och dryck i samma lokaler sedan 1977. Det som började blygsamt med en liten grillbar, Grill 22, har med åren utvecklats till en gastropub med plats för 145 sittande gäster. Puben Lottas Krog föddes 1986 i grillbarens lokaler och drevs i många år parallellt med Restaurang Charlotta och senare den italienska krogen Il Fratello. Från 2001 tar Lottas all plats i lokalerna i hörnet av Nygatan och Rådhusesplanaden i Umeå.

Nog nu med historia!

Jag valde Lottas plankstek, jag hade redan bestämt mig när jag ögna igenom meny;n ute på menytavlan. De har egentligen något för alla! Även om de inte har någon rent uttalad vegetarisk rätt så är jag ganska så säker att köket kan sno ihop något gott till er ändå…men de är va jag tror!  Min planka den innehöll, spritsat mos, 2 rejäla köttbitar (stekt precis som jag önskat) bearnaisesås, baconlindade bönor, grillad svamp, grillad tomat & en grillad ananasring samt liten majskolv! Gissar att kockarna på Lottas gör några plankor varje kväll!  Tycker allt var väldigt trevligt upplagt! Bra pris, bra smaker! Jag är väldigt nöjd och de har väldigt humana priser. Jag tycker jag fick mycket för de 219 kronor som min maträtt kostade! Jag kommer lätt att återkomma, men då kommer jag testa något annat från meny;n! Sugen på den ugnsbakade renen med svartvinbärssås! Spännande!

 

Bild från min HTC Wildfire, ba så ni vet! Ifall ni tyckte bilden va dålig!

 

Lottas Krog och Pub hittar ni på Nygatan 22, Umeå. Telefon   090 – 12 95 51

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.