Doft och smak

Asiatisk här i mitt kök

| 2 kommentarer

Har suttit länge på mina rispapper men inte riktigt vetat vad jag skulle göra med dem. Så för några veckor sen såg jag Nordefors blogga om dumplings med fläsk & räkfyllning. Så jag tänkte den snor jag! Så den fyllningen gjorde jag och den fick gå i mina rispappersrullar!


Du behöver:

1 gul lök, fint hackad
200 g vitkål, strimlad och hackad
160 g skalade räkor
160 g fläskfärs
1/2-1 röd chili, fint hackad
1 citrongräs, utbankat och fint hackat
1 ägg
2 vitlöksklyftor, fint hackade
2 msk fisksås
olja, använde raps olja att steka i.

Dipsås:

sweetchilisås
lime, skal + saft
ingefära, riven

Stek lök och vitkål mjukt i en stekpanna med lite olja. Lägg i fläskfärsen o stek den och blanda sen ner chili, citrongräs, vitlök, fisksås och vitkålsblandningen. Låt fräsa en stund. Jag la i räkorna sist som jag bara grovt hackat och rörde hastigt in ägget i smeten.I en annan gryta kokade jag upp vatten, där jag doppade mina rispappersark, på ca 20 sekunder, tar du försiktigt upp dem och breder ut dem. Lägg fyllning i mitten på arket. Vik upp botten först, sedan viker du in sidorna innan du rullar ihop den till en tjusig rulle…håll fuktiga under fuktig handduk så de inte torkar, medans du gör de övriga. Dipsåsen va en enkel rackare att sno ihop, pyttsa upp sweetchilisås, rör ned zest från en limefrukt och juice från samma. Krydda med riven ingefära, jag rev min på rivjärnet.

Enkel fräsch mat. Nästa gång ska jag tillföra koriander inuti rullarna och se hur de bli, ev rosta jordnötter oxå. De va första gången jag använde mig av citrongräs, en krydda jag kommer använda fler gånger. Otroligt god, fräsch citronsmak. Färsen & räkorna gifte sig verkligen bra. Ett toppen recept som jag tycker ni skall testa!

Doppad i dipsåsen 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.