Doft och smak

Blackbeanburgers

| 5 kommentarer

Georgie Socratous blackbean burgers

Burgarna  såg så  himla fräcka ut där i mattidningen,  så jag va tvungen att göra dem! Väntat länge nog nu innan jag kom mig för. Inväntat grillsäsongen, gjort jag har.
(tänk på hur Yoda talar)
Veg burgare!

Du behöver följande:

2 nävar havregryn
2 msk saltade jordnötter
2 förpackningar med svarta bönor (färdigkokta)
1 röd lök
1 röd chili, ta bort frön och mellanväggar
1/2 tsk koriander
1 tsk kummin
korianderblad
zesten från en lime
olivolja

Vetemjöl & rökt paprikapulver, de ger en fin smak!

I en mixer, ta en gärna en större en och inte en så där liten som följer med mixerstavarna! De gjorde jag! Jag ångrade mig halvvägs in i recepet! Lägg i havregryn och jordnötter, pulsa några gånger. Fyll på med nästan alla bönor, kummin, rödlök & koriander. Mixa ihop med en skvätt olivolja. Tillsätt chilifrukten, lime-zesten och resten av dina bönor och den färska koriandern och pulsa/mixa snabbt ett par gånger. Du vill ha bitar i smeten!

blackbean burger med tillbehör

Häll över din vegfärs i en bunke och rör om. Dela upp i 6 bollar och forma dem som hamburgare. Ojaaa med mjölade händer! Vänd dina blackbeanburgars i en vetemjölsblandning som du kryddat upp med alla gånger 1 tsk rökt paprika pulver.  Ställ sedan kallt i minst en timma i kylskåp. Börja med att ge ditt ciabatta bröd lite färg,
ta av och lägg åt sidan. Jag köpte färdiga ciabatta bröd som jag pensla med lite olja innnan jag grillade dem. Grilla dina burgers ca 4 – 5 minuter på varje sida, så de hinner bli färdiga rakt igenom.

Servering:

Strö ut ruccolasallad på en tallrik, lägg ditt ena bröd ovanpå salladen, lägg sedan på lite salsa och några skivor avacado, toppa med den andra brödhalvan och ät ala minute! Servera gärna med limeklyftor, syns ej på bild!  Först och främst vem fan slängde bort teflongallret förra året utan att köpa ett nytt!? Ja ja de är strax dags att köpa ett nytt! Dessa burgare va inte lätta att grilla på enkelt grillgaller, så jag utnyttjade två grillgaller. Jag la gallrena omlott, här hade teflonnätet vart superbra att ha!

En sk close up!

Så hur smaka de då?

Helt okej! Men nästa gång drar jag i mer kryddor, burgarna smakade ganska lite faktiskt! Sen skulle jag nog bara hacka jordnötterna grovt med kniv och röra i dem sist för att få lite crunch i själva burgarn. Burgarna vill inte hålla ihop som jag önskade! De va mycket svåra att grilla! Nästa gång har jag teflonnät eller så kör jag dem i teflonpanna, har smet kvar så de blir nog lunch imorrn! Då testar jag i teflonpannan. Bra med tillbehör som enkel smakrik Pico de Gallo och ruccola sallad. Jag stekte även lite Padrones till, stek Padrones med olivolja och när de mjuknat, strö flingsalt över dem! Yummy!
En sista bild

 

5 kommentarer

  1. Pingback: Blackbeanburgers

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.