Doft och smak

Amé – Orange & Grape

| 2 kommentarer

Vill gärna dricka något smaksatt gott till maten, varesig de är en god läsk, ett gott bubbelvatten eller någon måltidsdryck. En del av er tänker säkert på vin eller öl, men jag är inte så för vin och öl! Tittar mer och mer åt de alkoholfria alternativen som finns. Must är oxå väldigt gott. Men om man vill ha de mer festligt och vill servera en klar dryck så tycker jag att man kan välja Amé . Hade totalt glömt bort denna dryck. Men återfann den på mitt ICA Maxi, Umeå. Jag beskriver Amé som en mousserande, alkoholfri fruktdryck av juice, källvatten och örtextrakt. Ordet Amé kommer från japanskan och betyder ”stillsamt regn”. Jag önskar jag kunde lite vinsnack så jag kunde skriva lite mer om fräschör, å med smak av ladilla da ja ni fattar vad jag menar. Men jag kan inte skriva så hur jag än försöker. Drycken är god ni får lita på mig. Den är kolsyrad och fräsch och ingen smak tar riktigt över. God att dricka som den är, till maten. Ska serveras välkyld och ska jag likna den vid någon annan dryck så säger jag cider. Vi hade den till gris och lax igår, ja även sallad stod på bordet. Funkade mycket bra. Kommer alltid ha en eller två flaskor hemma.

En god klar dryck!

Ett perfekt alkoholfritt alternativ till sommarens alla festligheter!
Så här skriver Kung Markatta AB om Amé

”Amé tar plats som ett elegant, fräscht och vuxet alternativ till alkoholfri cider och läsk. Den passar också bra att bjuda på i stället för alkoholfritt vin. Smaken är fruktig med mild sötma från mer än 50% fruktjuice och subtila toner från örtextrakt. Lätt kolsyrat källvatten gör drycken uppfriskande och pärlande. Innehållet är helt naturligt, och inget socker är tillsatt.”

Det finns även fler sorters Amé att prova, jag ska in och köpa på mig några till flaskor, ska testa de andra som finns fast jag skippar nog rose varianten! Har för mig att jag testa den och inte gillade smaken på den. En flaska på 750 ml kostar runt 30 kronor och är värd varenda spänn! Finns i välsorterade matbutiker och hälsokostbutiker och nu även på Systembolaget. Kung Markatta har sedan börjat på 1990-talet distrubuerat drycken och Amé produceras av de Brittiska företaget Britvic.

Snyggt med etikett

Våga prova något nytt! Å varför inte välja något som alla kan dricka runt bordet! Varesig du är barn eller vuxen! Jag tycker den är jättegod å de tyckte mina gäster med!

Apelsin & grape

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.