Doft och smak

Buffalo Trace – Made in Kentucky, enjoyed worldwide!

| Inga kommentarer

Efter ha sett reklam på internet så beställde jag en flaska Buffalo Trace  – Kentucky straight bourbon whisky. Plopp sa de när jag tog oskulden på flaskan. Härligt med kork och inte skruvkork. Lite mer känsla med kork tycker jag. Beställningsvara på Systembolaget, en flaska kostar 329 kronor och har beställningsnummer 595.


Systemebolagt skriver på sin hemsida:

Smak: nyanserad smak med tydlig karaktär av kolade ekfat, inslag av halm, vaniljfudge, kokos, torkad frukt och apelsin.

Doft: nyanserad doft med tydlig karaktär av kolade ekfat, insalg av halm, torkad frukt, vaniljfudge och kokos.

Om de där med kolade ekfat vet jag inte? Aldrig själv sugit på kolade ekfat, men vanilj, torkad frukt håller jag med om… lite kola kanske? Svårt som tusan att beskriva smaker! 

Den produceras i Kentucky, USA. I ett av USA:s äldsta destillerier. Destilleriet som tar fram Buffalo Trace har funnits enl deras egna hemsida i över 200 år. Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey (långt namn)  destillereras och åldras/mognar och botteljeras i ett av världens mest prisbelönta destillerier i världen. Bourbonen är framställd av majs, korn och råg och som sedan får mogna i ekfat i x antal år innan den når sin fulla mognad och blir tappad och buteljerad och sen säljs till oss konsumenter.

Buffalo Trace är lätt att tycka om! Ja lättdrucken kallar jag den! Kan bli farligt!  Jag har redan sett bbqsåser och glazer innehållades just denna bourbon som jag vill testa, en dutt i hamburgersmeten sägs bli gott! Återstår att testa någon dag. Nu sippar jag vidare! Hej på er!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.