Doft och smak

Mitt försök till Asiatiskt eggnest

| 2 kommentarer

Ha ha ha vad gav jag mig på efter nattpasset! Jo en jäkla komplex Asiatisk maträtt! Tror den kommer ifrån Thailand. Förlåt alla duktiga Thaikockar! Gick de åt pipsvängen för Matias? Svar ja! Fyllningen blev riktigt okej, men själva eggnestet omg! Disaster! Mer pannkaka än fin tunn spröd ägg-svepning än vad jag fick till. Men man måste ju våga. No Pain No Gain är de inte så det heter? Eggnestet såg jag i något Masterchef Australia avsnitt!

Kommer bara radda upp ingredienserna till min fyllning, för jag har inget riktigt recept! Ha ha jag freestyla! Var de därför jag floppa? Äsch jag bjuder på de! Men kommer hålla koll när jag går och handlar efter Asiatiska små tanter som vill dänga upp mig!

Eggnest ala Zacke

Inte som jag tänkt mig, men gott ändå!

 

Min fyllning:

fläskfärs
skalade räkor, grovt hackade
beansprouts
2 black garlic klyftor
sugarsnaps, kanske 5 stycken grovt skurna
chiliflakes, hade ingen färsk chili hemma
fisksås
lite soja
egenodlad pak shoi
rostade jordnötter
3 torkade och blötlagda Shitakesvampar, hackade i små kuber!
1 morot, fint skuren

Stek fläskfärsen, lägg i övrig ingredienser och stek på dem lätt! Dra ned ned räkorna och pak shoi när du är klar, dra åt sidan och smaka av! Håll fyllningen varm.

Mitt försök till eggnest smet – DONT TRY THIS at home folks!

3 ägg
lite vetemjöl
grädde (hade ingen mjölk hemma)
samt lite vatten

Vispa ihop och häll upp på flaska med smal pip, ringla ned din smet i en lagomt het oljad teflonpanna! De är här jag mer än gärna hade haft någon kunning Asiatisk Thaikock i mitt kök! För här sket det sig! Rejält! Första blev en omelett, de andra nätet fick på tok för glesa nät för att kunna hållaihop! Den tredje blev den som jag använde, snygg! Nej! Mne den enda som för mig gick att använda! Alldeles för breda linjer! Gah! Hur svårt va inte det här då! Men men vafasiken jag testade ju iallafall och fyllningen blev trevlig! Bildkavalkad följer, för bilderna blev iallafall bra!

God fyllning!Ser tyvärr ut som en sprucken crepe!

Man måste ju som sagt våga testa nya saker! Men ett riktigt recept hade nog faktiskt hjälpt mig idag! Å vägledning av Thailändsk/Asiatisk kock! Serverade sweetchilisås till. En trevlig lunch blev de trots misslyckat eggnest! Man måste våga!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.