Doft och smak

Cidern från Norrland

| 3 kommentarer

Trevliga cider nyheter i affärn från Nyckel-Bryggerier! Snygga små glasflaskor som drog till sig mina ögon. Så jag slog till på alla smakerna tänkte va fränt med hjortroncider, blåbärscider och lingoncider. Bryggt av ett Norrländskt bryggeri i Älvsbyn. De måste man ju stödja!

Men vad nu då, när jag kom hem kikade jag igenom innehållsförteckningen så blev jag riktigt besviken! Blåbärscidern innehåller kolsyrat vatten, äppelvin (som dessutom innehåller sulfit) socker, aromer, syra (E330) konserveringsmedel (E202, E220) Färg (E163) Mycket skrot i den flaskan tycker jag…vart kommer blåbären in? Ah aromer…säkert fuskblåbär! Å så här ser de ut på de övriga smakerna som hjortron och lingon ochså, bara färgämnet som heter E150a på hjortroncider och på lingon heter färgämnet (E163)

Blåbär smakade lite, å inte tycker jag de smaka blåbär heller. Okej törstsläckare, men inte mer!

 

Hjortron smakade inte heller hjortron! Smakade bara konstgjort tycker jag.

Lingoncidern, ja den va nog godast av dessa tre flaskor.

Nä det här va trista drycker! Ner med äkta råvara i flaskorna å de här hade kunnat bli en storsäljare! Visst de blir dyrare att framställa förstås! Men nu blir de nog bara en dagslända. En produkt som inte kommer lämna några spår efter sig. Ja e sak är då säker! Jag köper inga fler cider från Nyckelbryggerier. Men jag köper gärna deras goda must till Jul å påsk!

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.