Doft och smak

Umeås egna cola!

| Inga kommentarer

ICA NÄRA – Berghem , Umeå. Den ”lilla” butiken med de helt klart udda öppet tiderna! Har ni sett sånna här öppettider nån annanstans? Öppet tiderna lyder  07:46 – 23:46 förutom Julafton då de håller öppet 7:46 – 15:00 Crazykul tycker jag.

Nu har de ett samarbete med Marc ”Hjortrongranat” Strömberg . Vem är Marc? Hmm Läskskapare, konstnär och radiopratare. Gör etiketterna till bla PopArts läskeblask och till min kompis Elias Fanken! Hot sauce och nu även etiketten till Berghems colan. Kul att en Ica butik i Umeå lanserar en egen cola. Berghem hade faktiskt ett eget bryggeri fram tills stängning 1970 talet.

Denna cola tillverkas av Sodalicious lilla läskfabrik i Trelleborg.

Vad tyckte jag om läsken då?

Lukt: luktar helt klart kolanöt
Smak:
smält Iglooglass tycker jag är nära!
Bubblighet:
för svagt kolsyrad, hade önskat mer aggresiv kolsyra i!

Betyg:  jamen helt klart godkänd tycker jag. Ingen läsk jag kommer springa benen efter, men klart kul att smaka olika cola sorter som finns och sen är de ju lite kul att vi i Umeå har en egen Berghems cola. Men som sagt lite för lite kolsyra i för att jag skulle bli kär!

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.