Doft och smak

Gridelli – Smaker från farmors kök

| 1 kommentar

Alltså det här med att köpa olivolja, de är inte de lättaste! Gräsig och pepprig, jungfruolja eller inte hmmm alldeles för dåligt insatt i branchen runt olika olivoljor. Så jag har nog inga egentliga råd att ge. Brukar alltsomoftast köpa en pepprig olivolja. Varför vet jag inte, kanske för att jag tycker att den smakar mer. Å låt gärna olivoljan få kosta en slant, det är det värt tycker jag. Personligen använder jag mest olivolja till sallad, pizza, ja mest dressa med den, så den räcker ett tag.

Sen går man ju igång lite på flaskor och fina etiketter! En flaska som gärna kan få stå framme i köket. Just denna olivolja köpte jag hos Designbutiken här i Umeå och de har en hel del produkter ifrån just Gridelli. I skrivande stund är det bara hos dem ni finner Gridellis produkter i Umeå.

Lite historia bakom företaget Gridelli

Allt började för 30 år sedan i San Mauro, Italien. Som barn brukade de drömma sig bort mitt ibland fikon och persikoträden i deras farmors trädgård. De lekte restaurang och fantiserade ihop vad de skulle servera. Idag delar de med sig just av dessa pärlor, maträtter som lagats i generationer.

Enkelt, äkta och inspirerat av ljumna sommarkvällar i farmor Nanna Lucianas trädgård.

God att ringla över en nygräddad pizza! Jag lovar!

I serien finns:

Olivolja IL NOVELLO
Aceto Bianco
Olivolja Peperonico
Aceto Balsamico
Marmellata di Bergamotto
Olivolja Extra Vergine

Alla produkterna är ekologiska!

Jag köpte Il Novello , en ekologisk olivolja. Ett riktigt hantverk skriver de själva i sin broschyr å visst de förstår man det när man läser att oliverna plockas för hand och sedan stenpressas i 24 timmar på samma gård.

Olivoljan tappas sedan ofiltrerad på flaska, så det fina köttet får vara med och det är köttet som gör olivoljan grumlig. Gräsig och pepprig i sin smak.

En kommentar

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.