Doft och smak

Lagomt het böngryta

| Inga kommentarer

Kan detta va sista måltiden ute i solen för iår!? 

Serverade en trevlig böngryta idag till lunch, rätt billig att göra & mättar bra! Ge den lite extra skjuts om du gillar det starkt!

Du behöver för ca 4 Portioner

2 msk olivolja
1 hackad röd paprika
1 urkärnad finhackad röd chilipepparfrukt
1 hackad rödlök
4 – 5 skivade champinjoner
2 finhackade vitlöks klyftor
1 msk chilipulver
1 tsk salt
1 burk krossade tomater
1 burk röda kidney bönor, spola av dem och låt dem rinna av i ett durkslag.
1/2 burk majs
lite rökt paprikapulver är gott att strö över
2 msk brun maizena redning/mjöl
4 msk creme fraiche

Hetta upp olivoljan i en stekpanna och fräs paprika, chilipepparfrukten, rödlöken, champinjonerna, lägg i vitlöken, och chilipulvret ilåt puttra ihop en stund. Tillsätt salt, de krossade tomaterna, kidney bönor och majs. Låt små puttra på svag värme i 15 minuter- Rör ned maizena redningen och koka en minut.

Servera med guacemole & tortillachips eller enchiladasbröd  och toppa ev med lite creme fraiche. Gott till är tex salsa, diverse starka såser!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.