Doft och smak

Älgskavs bolognese

| 2 kommentarer

Jag diggar renskav, älgskav, hjortskav, vildsvinsskav ja alla skav som finns förutom skoskav! Nu va jag väl lite kul! Men jag har hittills alltid kört på min vanliga renskav, med enbär, grädde, lök och lite messmör och till den serverar jag ett lent potatismos, lingonsylt och inlagd smörgåsgurka. Gott som bara den! Men nu Googlade jag runt och letade efter något nytt och hamnade då hos bloggaren, Tinas skåpmat och hennes recept på älgskavs bolognese som lät så himlars gott!

Tina Noréns älgskavs bolognese

800 gram älgskav
100 g riven morot
100 g riven rotselleri
3 stora hackade gula lökar, tärnade
1 brk champinjoner
1 dl köttbuljong
1/2 l vatten
1 dl chilisås
2 msk soya
3 dl mellangrädde
1,5 dl tomatpuré
6 hackade vitlöksklyftor
1 skivad röd paprika
salt o peppar

Tillagning:

Bryn skaven i en stekpanna. Arbeta med en gaffel så du får mindre bitar. Sätt det brynta köttet i en kastrull tillsammans med de andra ingredienserna. Lägg på ett lock och koka i ca 15 minuter på svag värme. Salta och peppra och smaka av. Servera gärna med pasta och lite riven stark ost. Bröd & ett glas rött alt öl att dricka till är säkert gott! Nu blir det en portion till! Jepp så jäklarns gott var det!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.