Doft och smak

Annika Ingemarssons version av Öjebytoaströra

| 2 kommentarer

Receptet är lånat av Annika Ingemarsson som driver matbloggen Smaskens Jag funderade dock på hur kumminet skulle gå ihop med allt. Men de visade den sig ba göra fin fint…kul när man bara liksom anar kumminet. Toast-röran känns mycket lyxig och kräver inte så mycket arbetsinsats av dig heller! En perfekt start på en lyxig måltid!

 
340 gram kräftstjärtar (motsvarar 2 mindre burkar med lag)
125 gram Västerbottensost, finriven
1 msk kumminfrön (jag tog lite mindre)
2 msk finhackad dill
1 tsk honung
3 rågade matskedar majonnäs
salt
vitpeppar

I en skål klicka ned 3 matskedar majonnäs, gärna hemlagad. Häll kräftstjärtarna i en sil, och låt dem rinna av ordentligt (jag kramade ur vätskan, med min hand) Finhacka dem sedan. Blanda sedan med finriven Västerbottensost, tillsätt kumminfrön & dill. Smaka av med honung, salt och peppar. Ställ kräftröran i kylskåp och låt den ”mogna” i minst en halvtimma. Servera på smörstekt toast. Säger bara super yummy!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.