Doft och smak

Brittas havrekex

| Inga kommentarer

 

Vem den där Britta är de är jag inte riktigt säker på! Fått receptet av min mor. Och hon brukar bara baka dessa goda kex till jul. Men jag kan nog tänka mig baka dem lite då & då…

400 g smält margarin
350 g socker = 4 dl
80 g hjorthornsalt
1 liter mjölk
500 g havregryn ca 14 dl
15 dl vetemjöl

Havregryn & mjölk, blandas och blötläggs med mjölken dagen innan.

Tillsätt övriga ingredienser och kavla ut degen och krus-kavla degen innan du tar ut cirklar med tex ett större burklock eller med utstickare. Om du vill ha tjocka eller tunna havrekex, väljer du själv. Jag föredrar dem lite tjockare. Grädda i mitten av ugnen på 225°/250° tills de fått fin färg. I min vanliga ugn tar det ca 5 minuter, så passa dem noga!
Låt svalna under bakduk.

Obs!

Halvera gärna satsen när du bakar dem första gången!
Det blir nämligen massor av kex!

Havrekex, gräddost och iskall mjölk! De är grejor de!

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.