Doft och smak

Chokladterrine med färska hallon och lättvispad grädde

| 3 kommentarer

Kikade på ett nytt matlagningsprogram härom kvällen med Tom Sjöstedt och Alexandra Pascalidou som heter Havets Mat och de körs i Tv 8. Räksoppan som Tom & Alexandra lagade till såg riktigt nice ut, men jag fastnade för efterätten!

Det här är en ganska tung efterätt som räcker till många om du väljer att servera den som nedan. Kom ihåg spola din kniv i hetvatten innan du försöker dig på att skära i terrinen, de ger snyggare snitt. Jag spolade alltså kniven i hett vatten för varje bit jag skar. Den smakar otroligt bra, värsta lyxen med den bakade chokladen. Len och ren njutning, å hallon är perfekt till och chrunchet från bondkakan är fint! En superb efterätt…bättre kan de inte bli.

Chokladterrine med färska hallon och lättvispad grädde
4 personer

2 dl grädde
125 g mörk choklad, 70 %, grovhackad
125 g mjölkchoklad, grovhackad
1 ägg
30 g smör, rumstempererat

Garnering och servering

bondkakor i bitar
1 ask färska hallon
lättvispad grädde

Koka upp grädden. Hacka chokladen & lägg i en bunke. Häll på den varma grädden så att chokladen smälter. Vispa i ägg och smör. Häll smeten i en smörpappersklädd form och baka i ugnen på 100° ca 15 minuter.
Låt terrinen kallna i kyl och skär upp i portionsbitar. Toppa med grädde, hallon, kaksmulor.

Recept: Tom Sjöstedt – Havets Mat

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.