Doft och smak

BIG BOY Umeå, Strömpilsplatsen

| 3 kommentarer

Så då försvann McDonald’s från Strömpilsplatsen i Umeå. Säkert saknad av många, särskilt barnfamiljer skulle jag tro. Men de ersattes snabbt av en ”ny” hamburgerkedja. Ett norrländskt företag som heter BIG BOY. Finns än så länge bara i Luleå, Piteå, Umeå, och Härnösand samt Sundsvall. Ja vad ska man säga burgare! Vanlig burgare, varken sämre eller bättre! Jag käkade en helt okej, men en något tunn okryddad burgare mellan två bröd, bra med dressing & mycket sallad. Nice! Stripsen hade jag hört många klaga på, men de tycker jag va goda! Bra friterade, inte så där sunkiga slappa som de ibland kan va på vissa ställen, där de ska gå snabbt! Fast BIG BOY va inte snabba på få ut sin mat om jag nu ska klaga på något. Fast de är ju nyöppnade och personalen kommer säkert bli trimmade och snabba med tiden. Sen så varmhåller de inte några burgare utan de grillas när du beställer! Något som är bra! De bidrar nog även till väntetiden så jag ska inte gå an & gnälla. Vi Svenskar är sämst på att vänta och stå i kö!

Tillbaka till kampanjpris burgaren, som kostade mig ynka 45 kronor. Burgare, strips, BIG BOY dressing & mjölk. Men håll i er burgaren kom i en frigolitlåda, känns inte de lite 80 tal!? Ta genast bort! Hade som sagt hört mycket dåligt om BIG BOY, dåliga strips, flottiga hamburgare. Tycker som sagt stripsen va bra och jag upplevde inte hamburgaren som flottig men den va rätt tunn! Övrigt utbud, tja de ganska vanliga. Baconburgare, chiliburgare, skrovmål och dipsåser (några egna) samt några som de andra kedjorna i stan har, tror de va Rydbergs dressingar! Alltid kul när de har sina egna dressingar. Kan inte förlåta Frasses i Umeå för att ha plockat bort sin goda hemmagjorda vitlöksdressing! Rydbergs vitlöksdressing är inte lika god! Inredningen, jag måste bara få säga att de hade snygga ilgröna stolar, som va sköna att sitta i!

I VF läste jag att de lovade stans godaste hamburgare samt att de vunnit flera tester! Men jag kommer kanske inte springa benen av mig för att äta på BIG BOY, men jag kommer absolut äta där igen. Mitt betyg: helt okej hamburgare om än lite fegt kryddad. Men så är jag ganska snäll som recensent, jag hoppas de tar sig, kul med ny aktör! Men snälla ta bort frigolitlådorna, de känns bara sunkiga & hemska! Bra för dem som tar med sig maten, men om man äter på plats…så är de överflödiga!

Summering

Plus:

100 procent Svenskt nötkött
Grillar när du beställer!
Trevlig personal!
Kan inte klaga på kampanjpris burgarens pris!

Minus:

Gör er av med de hemska frigolitlådorna! Sunkhaks varning!
Lite för lite salt & peppar på burgaren, men de lär sig säkert 😛
Ganska lång väntetid, kan tänka mig att de blir gnäll i kön, om de blir tjockt med beställningar!

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.