Doft och smak

Senap test 2011

| 2 kommentarer

 

Hur smaktestet gick till, kanske ni undrar? Ha ha ha ha struken på en bit skinka, svårare än så gjorde jag de inte! Högst personligt är de oxå! Men vi var 3 som tyckte.

Köpte tresorters julsenap iår! De fick räcka! Så jag valde Kronans Droghandel och Apotekets senap och Apotek Hjärtats denna gång. Det är alltså julsenap vi snackar om!

Kronans droghandels senap: den har en trevlig smak som man känner igen. Mellangrov skulle jag vilja kalla den i konsistens. Kommer även fungera bra till annat än bara juleskinkan. Gångbar senap, en bra senap! Så tummen upp!

Apotekets senap: har jag köpt varje år och de förnyar sig varje år med ett nytt Apotek som får stå för receptet. Testat 2 eller 3 år i rad och alltid varit nöjd. De brukar va lite speciella i smaken. Å det är ju det som gör det skoj! Den här gången heter senapen Apotek – Älgen. Konsistens, mellangrov den med. Men den är ganska vass i smaken, ganska mycket smak åt ättika hållet tycker jag. Inget jag uppskattade faktiskt! Jag gillar nog mer söta senaper än vassa! Så tummen ner!

Apotek Hjärtas senap:

Hade först tänkt mig Kronans droghandels senap som vinnare. Men efter att ha provat Apotek Hjärtats senap så vinner den hårfint. Lite sötare och lite mildare än de andra och det är 2 kriterier som jag gillar! Även denna är mellangrov i sin konsistens.

Så vinnare i Doft & Smaks senapstest 2011 blir Apotek Hjärtats senap. Två tummar upp!

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Obligatoriska fält är märkta *.